2012 Gelişmeleri… Son gelişmeler.

2012 Gelişmeleri…

Son gelişmeler beni çok yordu..

Güneşte oluşan garip durumlar sonrası NASA nın SOHO yu kapatması arkasından veri aldığımız birçok kaynakta anormal durumlar. Açıklanmakta geçikilen bir şeylerin döndüğünü aklıma getiriyor. Ne zaman kaynaklarda bir yavaşlama olsa ortaya anormal bir durum çıkar.

Bir haftadır sadece takip etmek zorunda olduğum bir kaynak hiçbir bilgi geçmedi. Bazı büyük bloglarda yazılar yayınlanmıyor. ( Birkaç tanesinin yöneticisinin nerede olduğu belli değil… )

Ben elimden geldiğince olayları takip etmeye çalışıyorum.

Ancak güneşle ve dünya ile ilgili bir takım gelişmelerin açıklanma saati yaklaştığını görebiliyorum.

Yakındır bir haberin çıkması…

Bu arada yazıları işlerden dolayı yavaş yazabiliyorum yeri ve zamanı geldikçe en hızlı şekilde yazmaya çalışıyorum ama benimde takip ettiğim kaynaklarda veri alamamaya başladı.

Örnek daha önce güneşin son önemli olaylarını takip ettiğimiz klasör artık kapalı durumda

http://www.lmsal.com/solarsoft/last_events/

Takip edilen başka bir kaynak ve veri gelmiyor

http://www.swpc.noaa.gov/ftpdir/latest/wwv.txt

2012 Gelişmeleri

Tüm bunlar işimizi zorlaştırıyor. Sizde amatör gözlemcilerin bloglarını takip edin bu şekilde verilere ulaşamadıklarını göreceksiniz.

Gerçekten ülkemde bağımsız bir araştırma kurumu olsa idi ve bu konuları araştırıp veri yayınlasa idi neden bu işler yapılmaz ve başka işlerle uğraşılır anlam veremiyorum.

Sizlerden bulduğunuz veri kaynaklarını verileri sitemizde paylaşmanızı rica edeceğim.

Tavsiye Yazılar

• Uzaylı istilası : 12 Ağustos 2011 Meteor

Uzaylı istilası : 12 Ağustos 2011 Meteor ve Uzaylı istilası… Geçen sene piyasaya çıkmış olan bir filimde 12 Ağustos 2011 tarihinde Uzaylı bir ırk dünyaya saldırır. Aynı zamanda dünyaya büyük meteorlarda düşmeye başlar. Bu film içerisinde bazı ayrıntılar günümüz tarihi ile ilintili olabileceğini düşünüyorum. 12 – 13 Ağustos 2011 tarihinde gökyüzünde büyük bir meteor geçişi…

• Hep ilginç haberler yazacak değiliz.

Hep ilginç haberler yazacak değiliz Bazen de sohbet etmek ister canımız, sormak istediğiniz konular varsa yazabilirsiniz. Sitenin durumu, son günlerdeki olaylar vs. Aklınıza ne gelirse fark etmez. Son yazılan yazılar sonunda sitedeki faaliyet oldukça artmış durumda. Girişlerde ve sayfa yüklemelerinde bazı sorunlar geçici olarak oluşabilir bu durumda bekleyerek tekrar deneyin. En büyük şikayetim eskiden olduğu…

• Uzayda ekvator oluşumları

Uzayda ekvator 2005 Yılında Cassini uzay aracı, Saturn’un en bilinen uydusu Io ya da Iapetus da 2872 mil uzunluğunda 20 km yüksekliğinde ve taban genişliği 100km olan bir sırt görüntüledi. İllinois Ünv.de yeni yapılan bir araştırmada bu ekvatorun, Io’nun yörüngesindeki bir ay ya da uydunun etkisiyle oluştuğu anlatılıyor. Ayın ya da uydunun zamanla yörüngesinin bozulduğu,…

• Ege denizi manyetik titreşimler.

Ege denizi manyetik titreşimler Bugün ve dün anlık olarak birkaç saat aralıklı manyetik titreşimleri rodos açıkları civarında tespit ettik. Düşük frekanslı titreşimlerin açısal olarak çevrimi Kütahya – Afyon – Uşak arasına düşüyor. Tam ters durumda ise Atina ve etrafına… Frekans titreşimleri uzun aralıklarla tekrarlanmaya başladı. İncelemelerde bu bölgeden radyo sinyali alabilmemiz mümkün olmuyor. Kısa dalga…

• Torness Nükleer santrali denizanası sürüsü bastı.

Torness Nükleer santrali denizanası sürüsü tarafından kapatıldı. İlginç bir haber, deniz analarının toplu olarak nükleer santralin su soğutma kanallarına hücum etmesi ve tıkaması nedeni ile nükleer santralin soğutma problemi oluşmaması için kapatılması gerekti. Doğu Lothian Dunbar yakın kıyısında Torness Nükleer santral üniteleri, Salı günü el ile kapatıldı. Daha öncede aynı nükleer santralde su alma haznesi…

• Uzaydan gelen radyo sinyalleri

Uzaydan gelen radyo sinyalleri Bilim insanları derin uzaydan gelen radyo sinyalleriyle şaşkına dönmüş durumda. Bilim adamları dünya dışı radyo dalgalarının inanılmaz derecede güçlü patlamalarının kaynağının ne olduğunu araştırıyorlar. Radyo dalgaları belli bir frekansda ve belli bir periyod olarak tekrarlanmakta. Bu durum uzaydaki patlamaların mı yoksa yapay bir radyo frekansımı olduğu tartışmalarını getiriyor. Birçok bilim adamı…

One Comment

1. kerim dedi ki:

veri kayıplarının nedenini nasa bi gurubun hacker saldırısı olarak duyurdu bilemem kim neyapacaksa o bilgiyi, biraz saçma geldi ama denilen o…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir