Antik garip çemberler Ortadoğuda çok eski…

Antik garip çemberler

Ortadoğuda çok eski zamanlara dayalı olan bazı ilginç çemberler keşif edildi.
Bu çemberlerin bazılarının yarıçapı 1 km ye kadar çıkıyor.

Roma döneminde dahi kullanıldığı tahmin edilen bu çemberlerdeki taşların roma döneminde dizildiği yol yapılarının bu çemberlerin yakınından geçtiği gözlenmekte.

Çemberlerin yapısı itibari ile eski zamanlardan beri düzeltilmiş ve yeniden tekrar düzenlenmiş.

Bu çemberler ilk kez 1920 de çekilen hava fotoğrafların görülmüş.
Daha sonra çemberlerin sayısının hiç de az olmadığı ortadoğu bölgesinde 5-6 ülke sınırları içinde bu tip çemberin olduğu tesbit edilmiş.

Çemberin birisinde yapılan analizlerde çemberin ilk dizaynının 2000 yıl öncesinde ortaya çıktığı ve o günden bu güne kadar sayısız defa tekrar yapıldığı belirlenmiş.

Çemberlerden bazıları google earthde görülebilir durumda.

Çemberlerin bu zamana kadar kalmış olması bu çemberlerin gizemini korumasını sağlamakta.

Yapılan analizlerde çemberlerle ilgili olarak
Bir çeşit enerji bölgesi veya gözlem noktaları olabileceği yönünde.
Çemberler arasında bir düzen olmadığı için bir analiz yapılabilmiş değil.

Hala gizemini koruyan bu çemberlerle ilgili gelecekte haberler çıkmaya başlayacaktır.

Antik garip çemberler konumuza Yorumlarınızı bekliyorum.

Tavsiye Yazılar

• Şili Atacama çölüne 20 yıl aradan sonra …

Şili Atacama çölüne 20 yıl aradan sonra kar yağışı başladı… Global soğumanın etkileri mi bilmiyorum ama bu değişiklik ilginç geldi… http://english.cntv.cn/program/newshour/20110707/108780.shtml Daha öncede Afrika Namibia çöllerine kar yağışını bu siteden duyurmuştum… Atama çölüne yağan karda uzun yıllar sonra oluşması dünyada belli bir soğumanın oluştuğunu gösteriyor. Bunda geçen yıl ve bu yıl hızla artan volkan patlamalarının…

• 21 Aralık sonrası neler oluyor ?

21 Aralık sonrası neler oluyor ? Bu sorunun cevapları için erken olmasına rağmen notlarımızı almaya devam ederken yazmayada devam edelim istiyorum. İlk başta CERN ile notumu ekleyeyim. 17 Aralık 2012 de başlaması planlanan deney iptal edilmiş. Sebep ve neden dolayı iptal edildiği bilgisine henüz ulaşılabilmiş değil. Konu hakkında bilgi geldiğinde eklemeye çalışacağım. Şimdilik 2 gün…

• Güneş tutulması 20 Mayıs 2012 tamamlandı…

Güneş tutulması 20 Mayıs 2012 tamamlandı. Güneşin büyük tutulması Asyanın doğu kıyılarından başlayarak yaklaşık 4 saatlik bir süre içerisinde ABD nin batı kıyıları içinde tamamlandı. BU kadar büyük bir alanda güneş tutulması seyredildi. Pasifi geçen büyük bir gölge bir ışın gibi Amerika kıtasına ulaştı. Güneşin tutulma hali merkezde yukarıdaki şekilde izlendi gölgeli kısımlarda ise parçalı…

• Tüm Haarp Tesisleri

Tüm haarp tesisleri… Bu yazıyı yazmak istemedim ancak yoğun gelen talepler üzerine dünya üzerinde tesbit edilmiş haarp tesislerinin yerleri ve durumları hakkında türkiyede ilk yazıyı hazırlıyorum… Burada yer alan tüm tesisler gizli tesisler olup bazıları çalışmakta bazıları ise devre dışıdır. Bizim belirlediğimiz ve frekansları dünya iyonesferinde gezen tesislerden 9 adetinin yeri belirlidir. 3 adeti ise…

• Dünya Magnetosphere de çok büyük basınç …

Dünya Magnetosphere de çok büyük basınç Bugün alınan verilerde magnetosphere de çok büyük bir basınç mevcut manyetik alan çizgilerde karmakarışık durumda… Etkinin neden kaynaklandığı henüz belli değil SOHO uydusunda güneşte bir aktivite görülemiyor. Dünya Magnetosphere de çok büyük basınç Magnetosphere in basınç nedeli ile deprem tetiklemesi kuvvetle muhtemel… Bugün takip etmeye devam edelim… Yorumlarınızı bekliyorum……

• Virus salgını hızla yayılmaya başladı.

Virus salgını hızla yayılmaya başladı. 2012 nin son günlerinde ortaya çıkan grip virüsü hızla yayılmaya devam ediyor. Şu ana kadar 16 ülkede ortaya çıkan virus, şimdiye kadar ortaya çıkan grip virüslerinden çok daha hızla yayılmakta. İlk belirtileri yüksek ateş ve kusma ile başlayan hastalık çok hızlı bir seyir göstermekte. Bu sene yapılan virus aşıları içinde…

2 Comments

1. Psikostratejist dedi ki:

Evet bu çemberler çok ilginç ancak bir tanesi kafa karıştırıcı.Adamın elindeki sopa ile durduğu çember şekli biraz bana şaibeli gibi geldi.Çünkü toprak yapı.2000 yıllık bir geçmişe sahip gibi durmuyor.Coğrafi olaylardan ve atmosfer olaylarından etkilenmeyecek bir yapıda değil.Şiddetli yağışla ve rüzgarlarla bile yıkılacak hasar görecek şekilde. Bölgedeki insanların bunu ne niyetle kullandığını araştırmak lazım.

1. Yapılar üst üste geldiği için sadece en üst katmanlar görünüyormuş.
      Alt kısımlarında bu çemberin kalan kısımları mevcut…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir