Kahvenin yararları ve zararları neler diye konuşulduğunda daha çok zararları vardır diye bilinir.
Ama son araştırmalarda kahvenin aşağıdaki yararları su götürmez şekilde teyit edildi.
1 – Kalbi koruması :
Günde 1-3 fincan kahve içen kişiler arasında ve içmeyen arasında karşılaştırmalarda Kahvede bulunan antioksidanlar arter üzerinde inflamasyon zararlı etkisini bastırmak yardımcı olabilir.
Kahveyi içtikten sonra, kan basıncı ve kalp hızını yükseltir uzun vadede, aslında kan damarlarının genişlemesi, nitrik oksit etkinleştirmek kahve antioksidan olarak kan basıncını düşürüyor.
2. Diyabetik koruması :
Bu antioksidanlar (klorojenik asit ve quinides, özellikle) rol oynar, özellikle kandaki insülin ve şeker oranını dengelemesi diyabet hastalarının normal şartlarda kahve içmesi ile sağlanabilir.
3 – Karaciğer sağlığı :
Alkolun karaciğer üzerinde yaptığı tahribatı kahvede bulunan antioksidan kısa sürede ortadan kaldırmaktadır. Kahve alkol almayan kişilerdede karaciğer üzerinde oluşan baskıyı azaltma yönünde etki etmektedir.
4 – Beyinin gücünü artırır :
Alzheimer riski demans ve hastalığı yanı sıra Parkinson azaltmaya yardımcı olabilecek bir bardak kahve içmek bu hastalıkların beyin hücrelerindeki etkilerini yok edecektir.
5. Baş ağrısına yardımcı olur:
Çalışmalar 200 miligram kafeinli demlenmiş kahve Migren, baş ağrısı da dahil olmak üzere, genel rahatlama sağladığı görülmektedir.
Tüm bu faydaları kahvenin aşırı tüketilmemesi gerektiğinide unutmaması gerekiyor.
Kafein vücut üzerindeki etkileri aşırı dozda bağımlılık yaratması gibi faktörler az kullanılan kahveyi yararlı hale getiriyor.
Kahve artık rahatlıkla tüketebileceğiniz bir madde olacak, önceden kalp riski var derlerdi.
Şimdi yeni bulunan özellikler kahvenin vücudumuz için çok gerekli anti oksidan deposu olduğu ortaya çıktı.
Zaten güneyamerika yerlileri uzun yaşamları ile ünlüler sebebinin kahve olma ihtimali çok yüksek.
buna benzer haberlerin gayet subliminal reklamlar olmadığına dair bir kanıt yok ise ciddiye alınmayacak bir haber olarak görüyorum.