Maya takvimi 2012 Dünyanın sonu

Maya takvimi 2012 Dünyanın sonu…

Güncel maya takvimi ne zaman başlar ne zaman biter…

Tarihsel zamanlarda ve katmanlarda her kat için geçiş bilgisi mevcut

Resmin büyük haline aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://www.mayanmajix.com/9steps_eng.jpg

Takvime göre şu an en üst ve son katmandayız O nedenle 21 Aralık 2012 de bu takvim sistemi sona eriyor olacak. Buda dünyanın sonu olarak söylenmektedir. Tüm zamanların sonu.

Tavsiye Yazılar

• Kırmızı örümcek istilası

Kırmızı örümcek istilası. Yıllardır toprak üzerinde bu canlılara rastlarım. Öyle tek tek görür inceleyip geçerdim. Ancak bu yıl çok ilginç bir gelişme oldu. Bu canlılardan o kadar çok gördüm ki çok şaşırdım kaldım. Hiç bu kadar yoğunlaştıklarına şahit olmamıştım. Metrekareye düşen kırmızı örümcek sayısı nerede ise binlerle ifade edilebilir. Önceki yıllarda bu sayı onları geçmezdi….

• Robotlar ile Ay ve Güneş Sistemi’ni kolonileştirme.

Robotlar ile Ay ve Güneş Sistemi’ni kolonileştirme. Uzmanlar insanlık için güneş sistemimizin ve ötesinin sömürgeleştirilmesine yol açacak çok daha büyük bir planın ilk adımı olarak ayda otonom bir robot koloni kurabilir. NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi’ndeki uzmanlar, bu araştırmanın ön raporunu elinde bulundurduğunu iddia eden bir web sitesi özerk robotların kolonileri oluşturarak güneş sisteminin nasıl fethedilebileceğini…

• Jeomanyetik fırtına dan korunma yöntemleri

Jeomanyetik fırtına Jeomanyetik fırtınalar özellikle kuzey yarımkürede etkilerini hissettiriyor.1989’da ki güçlü jeomanyetik fırtınada Kanada’da 9 saat süren bir elektrik kesintisi olmuştu. New Jersey’de güç transformatörleri erimişti. 7 Mayıs 2012’de güneşte bir çift patlama oldu.Dünyaya doğru CME (koronal kütle atımı) fırlattı.Bu durum jeomanyetik fırtınaların kıvılcımı olabilir deniyor.10 Mayıs 2012 saat 04.18(UTC) de güneş lekesi 1476’da aşırı…

• 18 Ekim AY tutulması ve 3 Kasım GÜNEŞ tutulması.

18 Ekim AY tutulması ve 3 Kasım GÜNEŞ tutulması… Dünyamız iki tutulma ile karşı karşıya kalacak nadir görülen birbirine çok yakın günlerde meydana gelen AY ve GUNEŞ tutulmaları izleyeceğiz. AY ve GUNEŞ tutulmalarının birbirine bu kadar yakın olarak gerçekleşmesi sonrasında dünyamız hiç hoş olmayan felaket ve kötü olaylarla karşılaşmıştı. AY tutulmasının dünya üzerindeki iz düşümü……

• Japonya nükleer santralinde patlama ve yangın

Japonya nükleer santralinde patlama ve yangın başlamasının görüntüleri Fukushima nükleer santrali dün yangın olduğu yönündeki haberleri doğrulandı… Bu patlamadan sonra reaktör çekirdeği konrolü kayboldu ve ergime başladı. Reaktörden sızıntı olması kuvvetle muhtemel… Konrol dışı olarak çekirdek erimesi çin sendromunu gündeme getiriyor onü alınamayacak bir nükleer patlama oluşabilir. Yorumlarınızı bekliyorum… Okunma sayısı : 35

• Venüs gezegeninde ilginç patlamalar.

Venüs gezegeninde ilginç patlamalar NASA dan yapılan açıklamalar son güneş patlamalarının Venüs gezegeni üzerindeki etkileri açıklanmış. Gezegen üzerinde meydana çıkan manyetik fırtınanın etkisi gezegenin büyük patlamalar ile uzaya madde yayılmasına sebep olduğu görülüyor. Hızla artan bu etkinin her patlama sonrası görülmesi ileride büyük güneş patlamalarında dünyanın sonununda bu şekilde olma ihtimalini gündeme getiriyor. Güneş patlamalarının…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir