Tanrı parçacığı : Dünya boşuna mı bekliyor ?

8
91

Tanrı parçacığı : Dünya boşuna mı bekliyor ?

CERN biraz sonra ” Tanrı parçacığı ” ile ilgili son açıklamasını yapacak.

Büyük merakla beklenen açıklamada hiçbir sonuca ulaşmadıklarını açıklamak istemedikleri için topu taca atacaklar.

CERN bu parçacığı yakalamaya çalıştığında bakın neler oluyor.

Bu parçacık fiziksel formüllerde ortaya çıkabiliyor. Ancak fiziksel ortamlarda bunu yapmak istediğiniz formülde yer alan bir parametre negatif değere sahip oluyor. Bu değerin negatif olması parçacığın zamanda geriye gittiğini gösteriyor.

Zamanda geriye gittiğini formülde negatif değere ulaşması ile ortaya çıkarılan parçacık bu sefer hiçbir şekilde fiziksel olarak insanoğlunun yakalayabilmesi mümkün değil. Bir şekilde zamanda geri giden bir parçacık kendini saklamayı başarıyor.

Bu durumu CERN aşabilmiş değil… Aşabilmeside mümkün görünmüyor. Şu an tüm fizik teorilerini denemelerine rağmen bugünkü teknoloji bu parçacığı görüntülemeyi veya ortaya çıkarmayı başarabilecek durumda değil.

Zamanda geriye giden bir parçacık aslında BIG BANG teorisini doğrular bir durum. Patlayan evren sonunda tekrar tek bir çekirdek haline gelecek…

Yorumlarınızı bekliyorum.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
Yorumunuz için teşekkürler...
Yazıyı arkadaşlarınızla paylaşırsanız sevinirim... .

8 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
john conner
john conner

“Patlayan evren sonunda tekrar bir çekirdek haline gelecek” demişsin. Bu nasıl olacak? Yeniden big bang mi olacak? Eğer öyleyse bu döngü kaç milyar yılda bir oluyor? Bu konuyu biraz daha açar mısın? Çünkü bize evrenin sürekli genişlediği öğretilmişti. Sen ise tam tersini iddia ediyorsun? Konu hakkında fazla bilgimiz yok. Açıklarsan seviniriz.

john conner
john conner
Reply to  Admin

Tamam, şimdi oldu. Bize teorinin bir kısmı öğretilmiş. Evrenin genişlemesi duracak ve evren yeniden daralmaya başlayacak. Daralan evren çekirdeğe kadar küçülecek. Çekirdek yeniden patlayacak. (Yeni bir big bang) Yeni bir evren kurulacak. Doğru mu anlamışım sayın admin? 🙂 Pekiyi, teori doğruysa bu döngü kaç defa tekrar etmiş olabilir? Belki daha önce sayısız defa evrenler kurulup yok olmuş olabilir.

Dr.Kadem Halim
Dr.Kadem Halim
Reply to  Admin

Bu yıl nobel ödülü evrenin genişleme hızının artmakta olduğunu kanıtlayan fizikçilere gitti. Yani evrenin daralmasına daha çok var. Önce artış hızı (genleşme ivmesi) azalacak, sonra hızı azalarak genleşmeye devam edecek, sonra duracak, sonra büzülmeye başlayacak. İşte o zaman herşey tersine dönecek, entropi artmayacak azalacak, kaosa değil düzene gidiş sözkonusu olacak, tüm fizik kuralları tersine çalışacak, hatta belki zaman bile geriye akacak, yok olanlar tekrar doğumuna kadar varolacak ve en sonunda her şey tek yoğun bir zerrede toplanacak ve sessizlik ve yokluk ve hiçlik olacak taa ki uzuuun uzuuun süre sonra yeniden BİG BAAAAANG olana değin. Sonra herşey tekrar başlayacak daha… Read more »

john conner
john conner
Reply to  Dr.Kadem Halim

Doktor Bey, açıklamanız için teşekkürler. Gerçekten aydınlatıcı oldu. Size bir kaç sorum daha olacak. Bilim bu big bang döngülerinin ortalama kaç milyar yıl sürdüğünü biliyor mu? İçinde bulunduğumuz evren kaç milyar yıl önce var oldu? Evrenin ne kadar ömrü kaldı? “Zaman geriye akacak” demişsiniz? Şimdi biz öldükten sonra yeniden mi dirileceğiz? Eğer öyleyse yaşadığımız hayatı tersten mi yaşayacağız? Yoksa yaşamımızda değişiklikler yapabilecek miyiz? Bir şekilde evrenin olası sonuna yolculuk yapıp, oradan çekirdeğe doğru gidersek, zamanda yolculuk yapabilir miyiz?

kerim
kerim

bence hiçbişey açıklamadılar çok aptalca bi açıklama oldu “var gibi” çok kıvrık ciklet gibi bi açıklama yani ….

Gilorya
Gilorya

Schrödinger ‘in kedisi de ne ölüdür ne diri.. Bu yüzden bu açıklama yeterli gelmiyor insanlara elbette yola devamedecekler çünkü çok daha başka oluşumların peşindeler. Evet bulduk hadi gidiyoruz mu diyecekler.? hayır bulamadık diyecekler ki yol devam etsin..