Venüs geçişinde NIBIRU ( X planet ) etkisi.
Son VENUS geçişi sırasında yapılan analizlerde venüs gezegeninin doğrusal bir yörüngede olmadığı ve bir yalpalama hareketi içinde salınım yaptığı belirlendi. Ancak bu yalpalanma hareketinin dünyanın yalpalanma hareketinin etkiside olabileceği dünyadaki yörüngesel dönüştede bir değişiklik olma ihtimali üzerine tartışılıyor.
Salınım hızı oldukça yüksek olduğu için güneş geçişi sırasında belirlenmiş durumda.
Daha önceki venüs geçişleri incelendiğinde bu yalpalama hareketinin olmadığı VENUS ün son geçişindeki bu yalpalanma hareketinin başka bir gökcisminin etkisi olarak yorumlanıyor. Dünyanın, Güneşin veya Venüsün bu etkiyi mutlaka başkaca bir gök cisminden kaynaklaması gerektiği hesaplanıyor.
Yukarıdaki görüntü sabit duran bir fotoğraf makinesinden alınan görüntüler. Görüldüğü gibi 6 saatlik bir süre devam eden geçiş sırasında %5 – 7 arası bir doğrusal kayma mevcut.
Salınım simüle edildiğinde yukarıdaki doğrusal olmayan yörünge ortaya çıkıyor.
http://proba2.oma.be/news/VenusTransit
Venüs gezegeni veya Dünyadaki bu yalpalanma hareketini incelemeye başlamışlar değişkenler arasında sabit olan noktaya göre dünyanın yörüngesi inceleniyor. Söylenenler doğru ise yörüngesel bir değişim söz konusu olabilir.
Yukarıdaki görüntüde 23,5 derecelik eliptik yörüngede bir sorun olabilir.
Venüs geçişinde NIBIRU
Bu konu gerçekten çok önemli konu hakkında yeri geldikçe yazılarımıza devam edeceğiz.
Yorumlarınız bekliyorum…
Bayağı topaç misali rezonanslı görünüyor, kendi yörüngesinde durmaya çalışması ile ek bir kuvvette mi maruz kalmış nedir. Ve gözlemin yatay ve dikeyde belirlenmesi dışında derinlik olarakta haraketi varmı acaba. Dünya için böyle bi durum daha hissedilir olur eğer varsa, güneş radyasyonunundan iklimsel değişimlere kadar gidecektir Haliyle çok ince bir dengede bulunuyor dünyanın kayması kavurur dondurur yerkabuğunu vs… etkiler. Her ne kadar son zamanlarda depremsellik arttı gibi görünsede dünya geneli için durgunluk olması bir yerden patlayabilir de.
Uzay bilmini bilmiyorum, dünya yörüngesinden çıkarsa hemen yanında (artık mesafesi ne ise?)bir yörünge mi vardır, ona mı oturur yoksa belirsiz bir biçimde uzay boşluğunda salınır durur mu bir yörüngeye oturana kadar? yörüngeye oturma işi sözle olduğu kadar kolay mıdır, yoksa yörüngeye oturmanın içinde aşırı çekime maruz kalıp yörüngesine oturulan cisim ile çarpışma söz konusu mudur? Aydınlatan olursa sevinirim
Metecan ; Dünya dıs-uzaysal bir etki almadan yörüngesinden cıkamaz..Ancak dünyanın gecmisinde yörüngesinden cıktıgı ,günesin dogudan dogmadıgı ,ekliptike farklı bir bakıs acısından bakıldıgına iliskin oldukca kayda deger veri vardır….Kütle cekim etkileri bile yörüngeden cıkması icin yeterli olmayabilir. Ancak su an halen bir teori olan Einstein ; gravitasyon dalgası denen bir etki dünyanın yörüngeden cıkmasını acıklayabilir…. Lütfen Einstein gravitasyon dalgasının ne oldugunu ögrenmeye calıs . Ve ardından asagıda yazan venüsle ilgili bilgilerle birlestir : — Venüsün topragının %85 ‘i yeni topraktır . Dünya üzerinde 2-4 milyar yıllık kayalara rastlanabilmektedir .Cünkü 4 milyar yıldır cok ciddi bir darbe almamıstır.65 milyon yıl önce düsmüs… Read more »
Gravitasyon Dalgası = Bizim yasadıgımız 4 boyutlu uzay-zaman sanki bir carsaf olarak varsayabiliriz. .Ancak bu carsaf sanki trilyonlarca km kalınlıgında bir carsaf gibidir..Ancak bizim beynimizin bunu islevsel hale getirebilmesi icin ,özellikle fizikle yakından ilgilenmeyen birinin anlaması icin carsaf örnegi verilir .Yoksa elbette bire-bir aynı degildir.Neyse ; Bu carsafın üzerinde kütleler hareket halindedir . Evrende hareket halinde olmayan hicbir cisim yoktur. Eger uzayda agır bir cisim ( örnegin 40 km/sn ) yol alırken birden bire anlık olarak durursa ki bu ancak bir carpısmayla olur ,o zaman şu sekilde bir etkiye yolacar : Uzay zamanda bir dalgalanma yaratır ..Sanki o carsafın 2… Read more »
Apollon ve typon savasında şu sekilde yazar : Apollon typona saldırmadan önce dünyada tufan meydana gelmistir…Yani venüsün aldıgı darbe bizim gözümüze ısık hızıyla gelir .Yani sanırım (venüs ne kadar uzak bilmiyorum ) .Diyelimki 10 saniye sonra gözümüze ısık geldi ve biz bu carpısmayı gördük ..ama gravitasyon dalgası eger anında etkiliyor ise ..önce dünya ya vurur sonra carpısma olmus gibi görünür…Yani apollon – typon savası aslında kuantum fiziginin en can alıcı sorunlarından birine ısık tutuyor demektir…