Global ısınma uydurmamı yoksa bir gerçek mi ?

Global ısınma uydurmamı yoksa bir gerçek mi ?

Global ısınma uydurmamı yoksa bir gerçek mi ? Son yıllarda yaşanan mevsimlerde ülkemizde olsun, bölgemizde olsun veya daha da genellersek dünyanın her yerinde anomaliler yaşanmakta. Global ısınma olarak adlandırılan ve dünyanın genel ısısının yükseltiği belirtilmekte. Aslında durum bu şekilde mi ? Yağışların artmasının önemli bir nedeni atmosferdeki su miktarının artması bu su miktarı atmosfere kutuplardan…

LYME Hastalığı ve Kırmızı örümcekler

LYME Hastalığı ve Kırmızı örümcekler

LYME hastalığının tanımı yeni yapılan bir hastalık, ancak hastalık tanımı ile ilgili çok yoğun bir tartışma mevcut. Buradaki yazımızda LYME hastalığı ile kırmızı örümcek arasındaki bağlantıyı yazmıştık. Bu hastalık kırmızı örümcek üzerinde yaşayan bir bakteri ile insana geçmekte ve tanımı oldukça zor konulan bir hastalık. Birçok hastalık belirtisini aynı anda taşıdığı için çoğunlukla yanlış teşhis…

Kırmızı örümcek istilası

Kırmızı örümcek istilası

Kırmızı örümcek istilası. Yıllardır toprak üzerinde bu canlılara rastlarım. Öyle tek tek görür inceleyip geçerdim. Ancak bu yıl çok ilginç bir gelişme oldu. Bu canlılardan o kadar çok gördüm ki çok şaşırdım kaldım. Hiç bu kadar yoğunlaştıklarına şahit olmamıştım. Metrekareye düşen kırmızı örümcek sayısı nerede ise binlerle ifade edilebilir. Önceki yıllarda bu sayı onları geçmezdi….

Satürnün uydusunda su görüntüleri

Satürnün uydusunda su görüntüleri

Satürnün uydusunda su Saturnun uydusu Enceladus dan gelen görüntüleri bilim adamlarını oldukça şaşırtmış durumda. Uydunun güney kutup bölgesinden yüzeysel fışkıran su buharı görüntüleniyor. Kızılötesi ışınlar ile su buharından Ph ölçümleri yapılması ile ilginçlik daha da artmış durumda. Ay içinde meydana gelen jeokimyasal süreçleri anlamak için temel bir parametre olan pH uyduda aynen dünyadaki oranlara ulaşabilecek…

İlginç bulut oluşumları

İlginç bulut oluşumları

İlginç bulut oluşumları Son bir haftadır ABD kaynaklı çok garip bulut oluşum haberleri geliyor. Şimdiye kadar bulutların oluştuğu bölgelerde bu tip bulutlara rastlanmadığı için insanlar üzerinde büyük tedirginlik yaşanmış. ABD nin Georgia ve Güney Carolina bölgelerinde gözlenen bulutların fotoğrafları aşağıdaki şekilde. Bulutların genelde dalga formları halinde yer alması bulutlarda bir sinyal görüntüsüne dönüşmüş. Sanki bir…

Garip sesler uzayda ilk kez dinleniyor

Garip sesler uzayda ilk kez dinleniyor

Garip sesler uzayda Daha önce birçok kez havada garip seslerle ilgili konularımız olmuştu. Bu kez sesler uzaydan kayıt edilmiş. Bu kayıt ilk kez oluyor ve uzayın sessizliği içinde bu seslerin kaynakları bilinmiyor. Bildiğiniz gibi sesin uzayda yayılmadığı ( yayılma ortamı olmadığı için ) söyleniyordu. Bu sesler ise dünyadan 36 km uzaklıkta kayıt edilmiş durumda. 50…

DNA lar yeniden programlanıyor.

DNA lar yeniden programlanıyor.

DNA lar yeniden programlanıyor İnsan vücudu 50-65 trilyon hücreden oluşur.  DNA larımız çevresel etkenlerle yeniden dizayn ediliyor. Hücreler çevremizde oluşturulan yapay ortamlarla bu şekilde programlanıyor. Birçok kişi farkında olmadan yeni nesillerde çok farklı insanoğlu genlerine çevriliyor. DNA hücre çekirdeğinde olduğu için hücre yapısında bozulma yapılması isteniliyordu. Gıdalar ve İlaçlar hücre çekirdeğine etki edilmesi sağlandı. Hücreye…

Hitler bir yahudi projesi ydi.

Hitler bir yahudi projesi ydi.

Hitler bir yahudi projesi Her şey 1. Dünya savaşından sonra kurulması planlanan israil devletinin ortaya çıkması üzerine kurulmuştu. 1. Dünya savaşı sonrası yahudilerin kutsal topraklar olarak kabul ettiği kudüs ve etrafında bir israil devleti kurulmasına girişildi. 1920 – 1930 yılları arasında geçen zaman diliminde bölgede yahudi nüfusunun artması yönünde oldukça büyük çabalar gösterilmesine rağmen yahudiler…

CERN Çalıştığında neler olabilir…

CERN Çalıştığında neler olabilir…

CERN Çalıştığında neler olabilir… Birkaç gün önce yeniden çalışmaya başlayan CERN bu kez iki kat enerji kullanarak daha fazla atom parçacığını ortaya çıkarmaya çalışacak. Bu arada dünyada gözlenmekte olan ilginç olaylar da gelmeye devam ediyor. Kazakistandan gelen aşağıdaki görüntüleri incelemenize bırakıyorum. Burada görülen şeyin bir yok oluş şeklinede ayrıca dikkat etmemiz gerekli. Dünyanın bir bölgesinde…

BlueBox BBS dört yaşında

BlueBox BBS dört yaşında

BlueBox BBS dört yaşında… Bu sene ile beraber sitemiz 4 yılını doldurmuş oldu. Siteyi eskisi kadar güncelleme yazılar gönderemesemde vakit buldukça yazmaya devam ediyorum. Acil konular olduğunda yazmaya özen gösteriyorum. Sizlerinde büyük katkılar sağladığı sitemiz için tekrar teşekkür ederim. Hep birlikte nice senelere. Teşekkürler… BlueBox BBS . Bir başka site yazımız BlueBox BBS beş yaşında…

Güneşte anormal bir durum…

Güneşte anormal bir durum…

Güneşte anormal bir durum… Daha önce rastlanmayan bir durum 2015 yılbaşında güneşte meydana geldi. Güneşin kutup bölgesinde dev bir korona meydana geldi. Koronalar büyük manyetik alanlar olarak genelde güneşin ekvator çevresinde görülebilir. Kutup bölgesinde oluşan bu manyetik koronanın güneş sistemi üzerinde nasıl bir etki oluşturacağı ve güneşin neden bu şekilde bu oluşum içinde olduğu henüz…

CIA nın UFO raporları açıklandı

CIA nın UFO raporları açıklandı

CIA nın UFO raporları açıklandı. 1950 – 1960 arasında gözlenen UFO olaylarına ait CIA raporları açıklandı. Açıklanan rapora göre CIA 1950 – 1960 arasında ABD devletine ait U2 casus uçaklarına ait gözlem raporlarında UFO bilgileri detayları görünmekte. CIA nın raporuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/books-and-monographs/the-cia-and-the-u-2-program-1954-1974/u2.pdf … Bölge 51 olarak adlandırılan alan üzerinde oldukça fazla rastlanan olayın…