Uzaydan düşen metal küre ve malzemeler.

Uzaydan düşen metal küre ve malzemeler…

Birkaç gündür ilginç haberler geliyor… İlk önce Bankong kaynaklı bir haberde gökyüzünde büyük bir patlama sesi ile birlikte büyük parçalar halinde gökyüzünden metal parçalar yağmış.

Tam bu haberleri araştıracak iken bu kez Namibyadan ilginç bir haber geldi.

Gökyüzünden metal kürelerin düştüğü ve bu kürelerin alaşımlarının dünyadaki herhangi bir şeye ait olmadığı şeklindeydi.

Bankong dan düşen parçalar şu şekilde…

haber kaynağı : http://www.bangkokpost.com/breakingnews/272048/mysterious-bang-comes-from-mid-air-explosion-army

Namibyadan gelen görüntü ise şu şekilde…

Haber kaynağı : http://www.smh.com.au/technology/sci-tech/space-ball-drops-on-namibia-20111223-1p7nk.html

Bu şekilde gökyüzünden parça düşme olayları dünyanın birçok noktasında oluşabiliyor.

Ancak bu iki haberi ilginç kılan birici haberdeki görüntülerde yer alan parçaların herhangi bir atmosferden geçme sırasında oluşan yanma özelliği taşımamaları. Normalde metal parçaların erime özelliği olması gerekiyor.

İkinci haberdeki metal küre için alaşımının henüz anlaşılamaması… Metal alaşımlar dünya üzerinde kullanılmayan bir özellik taşıyor ise bu dünya için önemli bir haber olacaktır.

Asıl önemlisi ise bu tip gökten uydu düşmesi, uyduların arızalanması, yine gökten garip parçaların daha önce hiç rastlanmayacak sıklıkta dünyaya düşmesi ilginçliğini taşımaya devam ediyor…

Yorumlarınızı bekliyorum…

Tavsiye Yazılar

• Güneş pilleri olmadan güneş enerjisi kullanmak.

Güneş pilleri olmadan güneş enerjisi olabilir mi ? Güneş klasik yöntemler dışında bir yöntemle elektrik enerjisi üretilebileceği ortaya çıktı… http://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110414161404.htm Açıklanan yönteme göre güneş ışığının bir çeşit elektromanyetik etki yarattığı bu etki ile klasik elektrik jeneratörleri benzeri bir araç yardımı ile enerji üretimi sağlanabileceği bilim adamlarınca açıklanmış durumda. Güneş pilleri olmadan güneş enerjisi Bu yöntem…

• Yurdumuzda yaz mevsiminin nasıl geçmesini…

Yurdumuzda yaz mevsiminin nasıl geçmesini beklediğimle alakalı olarak daha evvel kabataslak bir yazı kaleme almıştım. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Mdlüğü önümüzdeki 3 ay ile alakadar yaz tahmini beklentisini açıkladı. Genel olarak yurdumuzda mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar ve m.normalleri civarı yağış beklendiğini ifade etmişler. Bu konuda NOAA (ABD Okyanus ve Atmosfer İdaresi) yaz ayı 3 aylık…

• Tüm Haarp Tesisleri

Tüm haarp tesisleri… Bu yazıyı yazmak istemedim ancak yoğun gelen talepler üzerine dünya üzerinde tesbit edilmiş haarp tesislerinin yerleri ve durumları hakkında türkiyede ilk yazıyı hazırlıyorum… Burada yer alan tüm tesisler gizli tesisler olup bazıları çalışmakta bazıları ise devre dışıdır. Bizim belirlediğimiz ve frekansları dünya iyonesferinde gezen tesislerden 9 adetinin yeri belirlidir. 3 adeti ise…

• Google glass ( gözlük ) projesi neleri getirir.

Google glass ( gözlük ) projesi neleri getirecek, neler götürecek. Bugün dünyanın birçok forum ve sitelerinde tartışılan en büyük çıkmazlardan birisi haline gelen google glass projesi. Düşünce sitelerinde bile iyi yönde bir görüş bildirilmeyen bu teknoloji aslında bir tek devlet düzenin parçası olabilir mi ? Bildiğiniz gibi google bir gözlük geliştirerek bu gözlük üzerinde online…

• Mars ve Ay da anomaliler…

Mars ve Ay da anomaliler… Aşağıdaki videolarda son zamanlarda tesbit edilmiş Mars ve Ay anomalilerinin toplu gösterimi var. İnsanoğlundan saklanan bazı gerçekler var mı yoksa bunlar birer hayal ürünümü… Bizim ömrümüz bunları açıklamaya yetecek mi :) Videolar gerçekten ilginç görüntülerden oluşuyor. Mars : Ay : https://www.youtube.com/watch?v=wnZqm5E6rqE Yorumlarınızı bekliyorum… Okunma sayısı : 16

• YU55 Göktaşı 8 Kasım 2011 Dünya çarpışması.

YU55 Göktaşı 8 Kasım 2011 Dünya çarpışması… NASA nın mart ayı içerisinde ikaz ettiği YU55 göktaşı için yenilen bazı haberleri toparlamak istedim. Dünya asteroid 2005 YU55 8 Kasım 2011 tarihinde Dünya’dan 0.85 ay mesafeler içinde geçecek. Bu nispeten büyüklük önümüzdeki en yakın yaklaşım. C tipi göktaşı optik dahil olmak üzere sinerjik yeryüzünden yapılan gözlemler için…

2 Comments

1. kerim dedi ki:

orj nin fotosu yanda %95 o diyebilriz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir