Asteroid 2012 DA14 – Şubat 2013 Geçişi

Asteroid 2012 DA14 – Şubat 2013 Geçişi

Daha önce haberini verdiğimiz 2012 DA14 göktaşı geçişi için kesin tarih belirlenmiş durumda. 15 Şubat 2013

Dünya ile Ay arasından geçecek ve dünyaya son yıllarda görüntüsü alınan en yakın astroid geçişi meydana gelecek.

Hesaplanan tarihe göre 15 Şubat 2013 de gerçekleşmesi beklenen olayda herhangi bir çarpışma olmaması beklenmesine rağmen risk faktörü oldukça yüksek.

Olası bir yakınlaşmada dış uyduların bundan etkilenebileceği ve dünyanın çekim kuvvetinden etkilenen hesaplanmamış anlık değişikler bu riski arttırıyor.

Göktaşının teleskoplara yansıyan görüntüsüde oldukça hızlı bir astroid olduğunu gösteriyor.
Yaklaşık 45 m olarak hesaplanan göktaşı dünyaya 27.000 km kadar yaklaşacak.
Dünyanın çekim kuvveti ile dış uzay sapan etkisi ile tekrar fırlatılacak ileriki yıllarda bu etkinin dünyaya çarpma riskini artırması bekleniyor.

Dünyaya en çok yakınlaşacak bu göktaşı dürbünlerle bile izlenebilecek durumda olacak ( çıplak gözle görülemiyecek… )

Tarih yakın izlemeye devam ediyoruz.

Her gün böyle bir göktaşı geçişi olmuyor, takip ederek olacak olaylardan yorum çıkarmaya çalışacağız.

Asteroid 2012 DA14

Sizlerde yorumlarınızla katkıda bulunabilirsiniz.

Tavsiye Yazılar

• Sibiryada Mamut lar mı yaşıyor

Sibiryada Mamut lar mı yaşıyor – Siberian Mammoth Sibiryada çekilen bir videoda canlı mamutun bir nehri geçerken çekilmiş görüntüleri tüm forum ve sitelerde tartışma konusu olmuş durumda. Video tamamen gerçek… ( Analiz edilmiş ve görüntüde herhangi bir oynama bulunamamış… ) Bazı forumlarda videodaki görüntünün balık avlayan ayı olduğuda iddia ediliyor… Yorum yapmak istemiyorum ancak pek…

• Türkiyede sosyal durumlar :

Türkiyede sosyal durumlar : Konuya girmeden önce sosyolog olmadığımı gözlemlerimi paylaşmak istediğimi ifade edeyim. Ülkemizde özellikle 1990 sonrası kadın-erkek ilişkileri, kadının toplumdaki rolü, hukuki olarak kadın haklarındaki düzenlemeler, kadının üretim sürecine katılımındaki gelişmeler, evlilik ve rollerdeki değişim, boşanmalardaki artış gibi konular toplumdaki en önemli konulardandır. Ben bunu sebeplerini maddeler olarak sıralamaya çalıştım: 1-İş bulmak çok…

• 2012 yılında ne olacak ?

2012 yılında ne olacak ? Yurtdışı internet sitelerinde yayınlanan ama Türkiye’de yayınlandığını görmediğim için sizlerin de bilgi sahibi olmanızı istediğim,çeşitli kaynaklardan topladığım bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. 1970’lerde Nixon kabinesinin üyesi olan Donald Rumsfeld’in gözetimi altında başlatılan Proje Pegasus kapsamı içinde yeralan Farsight Enstitüsü’nde bir çalışma başlatıldı.Bu çalışmada Hemi-Sync adlı bir meditasyon tekniğiyle gelecek yıllarda (örneğin…

• Hitler bir yahudi projesi ydi.

Hitler bir yahudi projesi Her şey 1. Dünya savaşından sonra kurulması planlanan israil devletinin ortaya çıkması üzerine kurulmuştu. 1. Dünya savaşı sonrası yahudilerin kutsal topraklar olarak kabul ettiği kudüs ve etrafında bir israil devleti kurulmasına girişildi. 1920 – 1930 yılları arasında geçen zaman diliminde bölgede yahudi nüfusunun artması yönünde oldukça büyük çabalar gösterilmesine rağmen yahudiler…

• Çin sendromu nedir ? Çin sendromu nasıl oluşur ?

Çin sendromu nedir ? Bu soru bize sorulabileceği için cevap vermek istiyorum Bir nükleer santralin Çin sendromu denilen etkiyi üretecek şekilde nükleer çekirdeğinin eriyerek magmaya kadar indiğini ve magmayla birlikte patlama yapmasını söyleyen korkudur. Çekirdeğin yüksek ısısının önünde durabilecek şu andaki teknoloji ile hiçbir yöntem yoktur. Tamamen önüne çıkan her şeyi eriderek magmaya ineceği hesaplanacaktır….

• Amerika depremleri terör saldırısı olarak algıladı.

Amerika depremleri terör saldırısı olarak algıladı… Amerikanın doğu sahillerinde ve bazı bölgelerinden sonra Washington ve Newyorktan hissedilen 5,9 şiddetindeki deprem terör saldırı şeklinde algılandı. ABD sivil savunma kuruluşları bile bunun doğruluğunu tesbit etmekte zorlandılar. Amerika depremleri terör : Haberin kaynağı http://hken.ibtimes.com/articles/203042/20110824/east-coast-earthquake-mistaken-terrorist-attack-photos-sept-11-washington-new-york-crash-train-derai.htm Görüntüler ise daha ilginç : İşin bir başka boyutu ise ABD de arka arkaya…

One Comment

1. Bu yazıyı 22 Ağustos 2012 de yazmışım…

Şimdi güncel olarak DA14 meteorunun geçişine şahit olmak üzereyiz.
    15 Şubat 2013 de dünyaya en yakın konudan geçecek veya atmosfere girecek.

İzliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir