Venüs geçişinde NIBIRU ( X planet ) etkisi.
Venüs geçişinde NIBIRU ( X planet ) etkisi.
Son VENUS geçişi sırasında yapılan analizlerde venüs gezegeninin doğrusal bir yörüngede olmadığı ve bir yalpalama hareketi içinde salınım yaptığı belirlendi. Ancak bu yalpalanma hareketinin dünyanın yalpalanma hareketinin etkiside olabileceği dünyadaki yörüngesel dönüştede bir değişiklik olma ihtimali üzerine tartışılıyor.
Salınım hızı oldukça yüksek olduğu için güneş geçişi sırasında belirlenmiş durumda.
Daha önceki venüs geçişleri incelendiğinde bu yalpalama hareketinin olmadığı VENUS ün son geçişindeki bu yalpalanma hareketinin başka bir gökcisminin etkisi olarak yorumlanıyor. Dünyanın, Güneşin veya Venüsün bu etkiyi mutlaka başkaca bir gök cisminden kaynaklaması gerektiği hesaplanıyor.
Yukarıdaki görüntü sabit duran bir fotoğraf makinesinden alınan görüntüler. Görüldüğü gibi 6 saatlik bir süre devam eden geçiş sırasında %5 – 7 arası bir doğrusal kayma mevcut.
Salınım simüle edildiğinde yukarıdaki doğrusal olmayan yörünge ortaya çıkıyor.
http://proba2.oma.be/news/VenusTransit
Venüs gezegeni veya Dünyadaki bu yalpalanma hareketini incelemeye başlamışlar değişkenler arasında sabit olan noktaya göre dünyanın yörüngesi inceleniyor. Söylenenler doğru ise yörüngesel bir değişim söz konusu olabilir.
Yukarıdaki görüntüde 23,5 derecelik eliptik yörüngede bir sorun olabilir.
Venüs geçişinde NIBIRU
Bu konu gerçekten çok önemli konu hakkında yeri geldikçe yazılarımıza devam edeceğiz.
Yorumlarınız bekliyorum…
Bayağı topaç misali rezonanslı görünüyor, kendi yörüngesinde durmaya çalışması ile ek bir kuvvette mi maruz kalmış nedir. Ve gözlemin yatay ve dikeyde belirlenmesi dışında derinlik olarakta haraketi varmı acaba. Dünya için böyle bi durum daha hissedilir olur eğer varsa, güneş radyasyonunundan iklimsel değişimlere kadar gidecektir Haliyle çok ince bir dengede bulunuyor dünyanın kayması kavurur dondurur yerkabuğunu vs… etkiler. Her ne kadar son zamanlarda depremsellik arttı gibi görünsede dünya geneli için durgunluk olması bir yerden patlayabilir de.
Uzay bilmini bilmiyorum, dünya yörüngesinden çıkarsa hemen yanında (artık mesafesi ne ise?)bir yörünge mi vardır, ona mı oturur yoksa belirsiz bir biçimde uzay boşluğunda salınır durur mu bir yörüngeye oturana kadar? yörüngeye oturma işi sözle olduğu kadar kolay mıdır, yoksa yörüngeye oturmanın içinde aşırı çekime maruz kalıp yörüngesine oturulan cisim ile çarpışma söz konusu mudur? Aydınlatan olursa sevinirim
Metecan ; Dünya dıs-uzaysal bir etki almadan yörüngesinden cıkamaz..Ancak dünyanın gecmisinde yörüngesinden cıktıgı ,günesin dogudan dogmadıgı ,ekliptike farklı bir bakıs acısından bakıldıgına iliskin oldukca kayda deger veri vardır….Kütle cekim etkileri bile yörüngeden cıkması icin yeterli olmayabilir. Ancak su an halen bir teori olan Einstein ; gravitasyon dalgası denen bir etki dünyanın yörüngeden cıkmasını acıklayabilir….
Lütfen Einstein gravitasyon dalgasının ne oldugunu ögrenmeye calıs . Ve ardından asagıda yazan venüsle ilgili bilgilerle birlestir : — Venüsün topragının %85 ‘i yeni topraktır .
Dünya üzerinde 2-4 milyar yıllık kayalara rastlanabilmektedir .Cünkü 4 milyar yıldır cok ciddi bir darbe almamıstır.65 milyon yıl önce düsmüs olan göktası , türlerin % 80 nini yok etmesine karsın dünya yüzeyinin yenilenmesine neden olabilecek kadar agır bir yara vermemistir.
65 milyon yıl önce ki göktası eger 7000 yıl önce venüse carpmıs olsaydı ne olurdu ?
Hicbirsey ; cünkü venüsün atmosferi ( %90 daha yogundur ) böylesine bir göktasının venüs yüzeyine erisimini engelleyecek kadar yogundur.
Hemen bildigimiz hicbir göktası venüsün yüzeyinin % 85 civarında yenilenmesine neden olabilecek kadar büyük bir etkiye yol acmaz ,acamaz.
—- Venüsün aktif ( dönen ) bir cekirdegi yoktur . Buna karsın aktif cok sayıda yanardaga sahiptir.
Bildigimiz uzayda aktif cekirdegi olmayan her gezegen kendini kozmik ısınlardan koruyacak bir manyetosfere sahip olamaz.Ama aynı zamanda böyle bir gezegenin üzerinde de asla yanardag faaliyetleri olmaz .( tek bir durum haric : örnegin jupiterin bir uydusunda aktif bir cekirdek olmamasına karsın jupiterin kütle cekim etkisinin yarattıgı ,her gün 30 metre kalkan topragın neden oldugu ısınma sonucu yanardagları vardır).
Yani venüste hicbir ciddi cok yakın bir kütle (jupiter gibi) ve dönen bir cekirdege sahip olmamasına karsın üzerinde ciddi ,cok aktif yanardagları vardır . Bu yanardagların nasıl olustugu ve halen aktif oldugu konusunda tek bir acıklama vardır.
—-Venüs üzerinde erimis metallerle vardır .
bakır 1083 , demir 1535 derece , nikel 1445 , gümüş 960 derecede ergimeye başlar..Yani bu metalleri eger bu ısı derecesine getirmezsseniz erimezler ve yüzeyin derinliklerinden dısarı cıkmazlar.Ama gelin görünkü venüsteki en yüksek sıcaklık 480 derecedir .Yani bu metallerin erimesi icin gerekli olan ısıyı acıklayabilecek herhangi bir bilimsel acıklama da yoktur .Bir durum dısında.
—-Venüs sistemde tersine dönen tek gezegendir ( kendi ekseninde).
Bu günes sistemimizin icin de asla acıklanamayacak bir gizemdir.Cünkü bir sistem bir bütünlükten dogar .
Bir sistem ya da galaksi belli dairesel ve spiral kuvvetlerin sonucunda milyarlarca yılda aynı düzen icinde yeralırlar. ( bknz ; galaksi ve sistem olusumları ) ….
Neredeyse dünyanın % 85 i kadar bir büyüklüge sahip bir gezegeni ters dönmeye zorlayacak hicbir göktası carpması vs gibi bir durum bunu acıklayamaz.
Bunu ancak ( yine ) bir tek sey acıklar…
—- Venüs tersine dönerken 1 günü 1 yılından daha uzundur ; yani cok ama cok yavas döner .
üstteki maddeyle acıklanamayacak baska bir sorun daha vardır….( yanılmıyorsam ) 1990 larda venüs yörüngesine yerlesen bir uydu ,tüm dönüsümüyle ilgili zamanları hesapladı ve işi bitti.
Ancak 2009 da gönderilen baska bir uydu onun dönüsünün öncekine göre 6 dakika daha yavasladıgını buldu .
Tırnak icindeki astronom-bilim insanları buna cok sasırdı .Cünkü yaklasık en azından birkac bin yıldır gözledigimiz venüsün yakın zamanda bir darbe almadıgına emindik !!!!
O zaman yine her zamanki gibi sacma salak diger verileri gözardı eden bir acıklama getirmeliydik..
Acıklama şuydu ; ” öylesine yogun bir atmosfere sahip ki 20 yıl icinde atmosferle yerin sürtünmesi sonucu yavaslamıs olmalıydı ”
fizik ve astronomi bilen herkes buna agzıyla degil kıcıyla güler…Ama onlar cok ciddiydiler !!!.
Bu ayrıca şu anlama gelmekteydi.Diger bilgilerle beraber venüs öylesine büyük ve yakın tarihte bir darbe almıstı ki , sonucunda halen dönüsünün yavaslaması devam etmekteydi.
Cok yakın tarihten kastım şu : Bir gezegenin ömründe , sizin göz kırpma süreniz yaklasık 10.000 yıldır ..
— Venüsün atmosferi bizimkine göre % 90 daha yogundur..
Günes sistemimizde aktif bir cekirdegi olmayıp ,yüzeyinde ciddi bir asteroid carpısmalarına maruz kalmadıgı kesin olarak bilinen bir gezegende,
bu atmosferi acıklayabilecek hicbir fiziksel bilgi yoktur .
Bir tane haric !! ( örnegin bir insan , atmosfer karısımı gözardı edilirse venüs te 1 saniye yasar .cünkü 2. saniyede artık ezik büzük bir organik madde haline gelir.)
—Venüsün atmosferinde olması gereken su hicbir zaman bulunamamıstır .( yaklasık % 0,1 civarıdır).
Dünya üzerindeki suyun milyon yıllarca dünyaya carpan , su tasıyan göktasları sayesinde tasındıgı düsünülürken , venüs gibi bizim ” dibimizde ” olan bir gezegende suyun neden olmadıgını acıklayabilecek tek bir neden vardır ….
Gravitasyon Dalgası = Bizim yasadıgımız 4 boyutlu uzay-zaman sanki bir carsaf olarak varsayabiliriz. .Ancak bu carsaf sanki trilyonlarca km kalınlıgında bir carsaf gibidir..Ancak bizim beynimizin bunu islevsel hale getirebilmesi icin ,özellikle fizikle yakından ilgilenmeyen birinin anlaması icin carsaf örnegi verilir .Yoksa elbette bire-bir aynı degildir.Neyse ; Bu carsafın üzerinde kütleler hareket halindedir . Evrende hareket halinde olmayan hicbir cisim yoktur.
Eger uzayda agır bir cisim ( örnegin 40 km/sn ) yol alırken birden bire anlık olarak durursa ki bu ancak bir carpısmayla olur ,o zaman şu sekilde bir etkiye yolacar : Uzay zamanda bir dalgalanma yaratır ..Sanki o carsafın 2 yanından 2 kisi tutmusta ,bir tanesi o carsafı sallıyormus gibi bir etki olusturur .Nereye ; o dalganın etkiledigi tüm yakın uzay -zamana dagılır. Bu dalganın carpıgı cisimler ,biraz titrer ve kütlesi oranında yörüngelerinden de cıkabilir…Simdi newton ile einstein ın bu olayda nasıl farklı düsündügünü anlatmak istiyorum…:::::: Newton derki ; bir hayal kurun ve sihirbazlıkla günesi bir an yok ettiginizi düsünün , ,günes oradan kalkar kalkmaz dünyada buna karsı bir tepki olusur der…….Einstein ise hayır der…gravitasyon dalgası ısık hızıyla ilerledigi icin bu etkiyi ancak 8 dakika sonra biz anlarız der..HALBU Kİ DOGRUSUNU VEWTON SÖYLEMİSTİR. cünkü gravitasyon dalgası parcacık tasımaz , ısık hızı gibi bir kavram onun dünyası icin gecerli degildir…bundan dolayı gravitasyon dalgası gecmise yolculuk edebilir ..yani ısık hızından hızlıdır ; cünkü bir kütlesi olan parcacık tasımaz….Tabi bu sözettigim tamamen benim kisisel görüsümdür ve bilim dünyasını ilgilendirmez:))
Apollon ve typon savasında şu sekilde yazar : Apollon typona saldırmadan önce dünyada tufan meydana gelmistir…Yani venüsün aldıgı darbe bizim gözümüze ısık hızıyla gelir .Yani sanırım (venüs ne kadar uzak bilmiyorum ) .Diyelimki 10 saniye sonra gözümüze ısık geldi ve biz bu carpısmayı gördük ..ama gravitasyon dalgası eger anında etkiliyor ise ..önce dünya ya vurur sonra carpısma olmus gibi görünür…Yani apollon – typon savası aslında kuantum fiziginin en can alıcı sorunlarından birine ısık tutuyor demektir…