2012 DA14 Asteroidi gözlenmekte.

2012 DA14 Asteroidi

İspanyol astronomları tarafından 2012 yılı içinde gözlenen 2012 DA14 asteroidi hesaplanan yörüngesine göre NASA tarafından açıklanan dünyaya 30 bin km kadar yaklaşacak. Bu yaklaşım şu an yörüngede bulunan haberleşme uydularının mesafesi kadar.

Nasanın açıkladığı risk tablosu

http://neo.jpl.nasa.gov/risk/2012da14.html

Bu kadar yakından geçen bir göktaşının dünyanın çekim kuvvetinden kaçması pek mümkün görünmüyor.

Büyük olasılıkla dünyaya çarpma ihtimali mevcut. 50 – 100 M büyüklüğünde olan göktaşının 15 Şubat 2013 tarihinde dünyaya en yakın konumda olacağı veya bir ihtimal çarpacağı açıklandı.

Takip edeceğimiz yeni bir göktaşı olayı daha…

Daha önce en yakın konuma gelen ELENIN göktaşından sonra dünyanın bu göktaşından nasıl etkileneceğini göreceğiz…

Yörüngesi ile ilgili bilgiler aşağıda mevcut

http://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=2012%20DA14&orb=1

Tavsiye Yazılar

• CIA Yeni Suikastler İçin Hazırlanıyor.

CIA Yeni Suikastler : Yeni ABD savunma bakanı, üç ülkede el Kaide gerekçesi ile yeni operasyonlara hazırlandıklarını resmen açıkladı. Görünen o ki abd nin kulelerle girdiği topraklardan ladinin ölümüyle çıkmayacağı ve o bölgede ek planlar uygulamaya başlayacağını düşündürüyor… Önümüzdeki Tarihlerde (nümerolojik dizilim bilhassa) kritik olaylar vuku bulacak gibi. Hali hazırda gündem yeterince meşgulken arka planda…

• Güney kutbundaki ilginç yapılar…

Güney kutbundaki ilginç yapılar… Daha önce yazdığım ilk yazıdan sonra araştırmalara devam edildiğinde çok farklı bilgilere ulaşmaya başladım… İlk yazım… http://www.bluebox.bbs.tr/kutuplardaki-garip-yapi-ortaya-cikarilac Aşağıdaki görüntülerde güney kutup bölgesinde çok ilginç su altı yapıları olabileceği görülüyor. Önümüzdeki günlerde güney kutup bölgesinden çok ilginç haberler gelmeye başlayacak sanırım… Buradaki grid yapılar ve eski boğaz veya liman yapıları görülebiliyor… Google…

• Tanrı parçacığı nı aramaktan vazgeçtiler….

Tanrı parçacığı nı aramaktan vazgeçtiler… CERN halen uğraş verdiği proje ” Tanrı parçacığı ” yani maddeyi oluşturan ana parçacığı bulma sevdası devam ediyor. Ancak AB nin uğraş verdiği bu konu daha önce ABD ve Sovyetler birliği tarafından denenmiş ve son aşamasında gerekli çok yüksek enerji ihtiyaçları ve artık böyle bir maddenin olamayacağı gerekçesi ile vazgeçilmişti….

• Kırmızı örümcek istilası

Kırmızı örümcek istilası. Yıllardır toprak üzerinde bu canlılara rastlarım. Öyle tek tek görür inceleyip geçerdim. Ancak bu yıl çok ilginç bir gelişme oldu. Bu canlılardan o kadar çok gördüm ki çok şaşırdım kaldım. Hiç bu kadar yoğunlaştıklarına şahit olmamıştım. Metrekareye düşen kırmızı örümcek sayısı nerede ise binlerle ifade edilebilir. Önceki yıllarda bu sayı onları geçmezdi….

• Istanbul için vakit tamam mı ?

Istanbul için vakit tamam mı ? Garip iki yangın arka arkaya ortaya çıktı… İlginç yangınlar garip şekilde ortaya çıkıyor ve sebebi anlaşılamıyor… ( Açıklamalar hep kaza olduğu yönünde… ) İşin ilginç bir başka yönüde yangının başlangıç seviyesindeki duman işareti. Sanki bir işaret dumanı kadar birbirine benzeyen şekilde aynı. İkinci yangın erken söndürülmemiş olsa idi istanbulun…

• Firefox için en iyi memory boşaltma

Firefox, bazen olması gerektiğinden daha fazla bellek (RAM) ( diğer browserlara göre ) kullanır. Böyle durumlarda browser yavaşlar ve nadiren de olsa çökebilir. Bu makale, browserın bellek kullanımını nasıl azaltabileceğinizi açıklamaktadır. En iyi memory boşaltma ve organize etme eklentisi : Sürekli olarak kullanıyor ve yavaşlatıyorsanız, hızlandırmak için hafızada yer açabilirsiniz. Bunu yapmak için, browserın adres…

2 Comments

1. Tolga dedi ki:

Düşme ihtimali var ise nereye düşeceğini tahmin etmek zor olsa gerek ? Büyüklüğü göz korkutucu dünyada nereye düşer bilmiyorum ama sadece düştüğü yeri etkiler diye düşünüyorum. Diğer göktaşlarına nazaran tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Ülkemizde yetkili kişilerin önlem alması gerekli diye düşünüyorum

2. mehmet dedi ki:

nasanın sitesi malesef acılmıyor 2 gündür ..bu konuda farklı bilgisi olan var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir