Yerçekimindeki değişiklikler
Bilim adamlarının son açıklamalarına göre dünyanın yerçekimi değişiyor.
Son yapılan ölçümler dünyanın bazı bölgelerinde yerçekiminin arttığı bazı yerlerinde ise azalmaya başladığı görülüyor.
Bu durum dünyanın çekirdeğinin hızla değişim gösterdiğinin bir açıklaması. Çekirdeğin yapısındaki değişiklik dünyanın kabuğunu etkileyerek bazı bölgelerde kabuğun incelmesi veya kalınlaşması neticesinde yerçekimini etkilediği söylenmekte.
Yerçekimin bilinen sabitliğinin bozulması ve bölgeler arası bu değişimin oluşması daha önce sitemizde incelediğimiz gökyüzündeki garip seslerinde açıklanmasına sebep oldu.
Yerçekiminin hızlı değişimi hava ve katı moleküllerin hızla çekime kapılmaları nedeni büyük bir titreşim ile ses olarak ortaya çıkması meydana geliyor.
Yerçekimindeki değişiklikler
Grafikte koyu alanlar yerçekiminin arttığı bölgeler. Türkiyeninde hızla yerçekimi artan bir bölge olması altımızdaki yer kabuğunun incelmekte olduğunun ispatı.
Bu durum ülkemizde nasıl bir etkiye neden oluyor ilerleyen günlerde inceleyeceğiz…
İkinci konu ise yerçekiminin bu değişikliğinin dış uzaydaki etkileri bazı bölgelerin çekim kuvvetinin değişimi bu bölgelere doğru bir meteor düşümünün artması demek oluyor. Son zamanlarda haberleri gelen meteor yağmurlarınını açıklamış oluyor.
Yorumlarınızı bekliyorum…
kabuk inceliyorsa, uyku halinde yanardağlar varsa, herhalde 10 yıl içerisinde aktif hale geçer?
10 yıl çok uzun bir süre. Eğer bu değişimler şu anda ani yaşanmaktaysa, dikkatinizi şu konulara yönlendirmek isterim: Ani yerçekimi değişikliği ve yerçekimlerinin artması insan vücudunda çok büyük değişimler oluşturur. Bunlardan bazıları, – Baş ağrısı – Halsizlik – Uyku düzeninin bozulması – Fıtığı olanlarda aşırı derece fıtık ağrıları – Tansiyon problemleri – Kan basıncında anormallikler – Baş dönmeleri – Stress Yani 10 yıl sonra ölü faylar aktif olabilir yerine, şu andaki insan durumu ve fizyolojisi incelenmelidir. Bu yerçekimi değişikliği ciddi bir şekilde insanlığı etkileyecektir. Metafiziksel kısımdan bakarsak da, böyle değişimler zaten beklenmekteydi. Gaia’nın kendini bir sonraki boyut için adapte etmeye… Read more »
sistemde fazladan bir gezegene ihtiyacımız yok ! cünkü varlıgı durumunda bel fıtıgı ,uyku problemleri ,tansyon gibi hastalıklarla ilgilenmeyecegimize ben sizi temin ederim. sanırım bu konuyu , bunun olasılıgını bilenler bile pek ciddiye almıyor. bazı astronomlar sistemimizde eksik olan cismi şu örnekle acıklıyorlar: jupiter dünyanın kütle olarak 60 katıdır.( hacim olarak 1300 katı civarı ) sistemde olma olasılıgı olan kahverengi ya da kırmızı cücenin kütlesi yaklasık jupiterin 4 katı oldugu varsayılıyor . kahverengi ya da kırmızı cüce olasılıgı cok daha yüksek .cünkü eger bu kütlede bir gezegen ya da günesin ikizi oldugu iddia edilen bir yıldız olsaydı bu uzaktan görünebilirdi. .jupiterin… Read more »
Mehmet Bey, Konuyu nerden nasıl anladığınızı veya nereye doğru neden çektiğinizi çözmekte zorlanıyorum. Benim yukarıda sıraladığım rahatsızlıkların üstte bulunan resim üzerinden yerçekimi değişikliği ile sonuçlanabileceğini ve dikkat edilmesi gerektiği yönündeydi. Lakin insanlar bu sağlık sorunlarını anlamak için doktora gittiklerinde bir sebep bulunamazsa sizin, benim gibi bilgili olamayabilirler. Sistemde fazladan bir gezegene ihtiyacımız yok? Güneş sistemini biz mi inşa ettik ki böyle bir yorum yapabiliyoruz? Benim orada aktarmaya çalıştığım senelerdir beklenen olayların şu anda yaşanmaya başlamış olmasıdır ki bunun aksi idda edilebilinir mi? Birde lütfen ne demek istediğinizi biraz detaylandırabilirseniz çok mutlu olacağım.. Tahminimce konudan konuya geçtiğiniz için net bir yorum… Read more »
Konuyu cok dagıtmıs olabilirim.Toplamaya calısayım ,ancak konu gercekten cok dagınık aslında ve her türlü bilgi dönüp dolasıp ”sistemde eksik bir dev ” konusuna takılıp kalıyor gibi. Önce şu konuyu acayım.sistemde yeni bir gezegene ihtiyacımız yok diyerek ,dogal olarak bunun bir ihtiyac degilde ,temenni olarak algılanmasını bekliyordum.cünkü gercek ve bilim temenniler üzerinden yürümez. Ani yercekimi degisikliklerinin sistemdeki cekim etkilerinden bagımsız olabilecegi benim bilgilerim arasında yok.yani ; son 10 yıldır degisen yerküre aktivitelerinin ( yanardag , büyük deprem sayıları ,kücük deprem sayılarında abartılı yükselis, manyetik alanlar daki tuhaflıklar , vs..vs…vs..vs..) varlıgı nın üzerine yercekim etkilerinin degismesi , altımızdaki kabugun kalınlıgındaki degisimler eklenince… Read more »
Huzursuzluktan çok insanların gözlerini açmasını istemişsiniz bence :) Haklı olarak… Yanlız bahsettiğiniz konularda metafiziğin devreye giriş kısmı da çok önemli. Çünkü her 6000 yıllık süreçten sonra dünya kendine bir bakıma “reset” atmakta. Buda bulunduğumuz gezegenin, içinde yaşayan bireylerin bir çeşit sınavdan geçtiğini göstermekte. Bilim adamları beni her zaman güldürmüştür. Çünkü dünyanın milyonlarca yıllık yaşına baktığımızda kim bilir kaç kez elektrik, uçak, araba, ışık, ateş kavramları keşfedildi. Ha şunu da eklemek lazım, bu sürekli tekrarlanan olaylar yaşanırken dünya da olduğu yerde durmuyor tabiki. Mesela uzun seneler önce dünyanın bulunduğu yörüngede, dünya yerine “Tiamat” isimli bir gezegenin bulunduğundan bahsedilir. Dünyanın da bu… Read more »
http://gundem.milliyet.com.tr/-golcuk-yanardagi-her-an-patlayabilir-/gundem/gundemdetay/01.04.2012/1522683/default.htm Göz atılması gerek.