Schumann Rezonansları – Canlı grafikler

Uzun zamandır gözlerim birçok sitede schuman rezonansları ile ilgili akla hayale gelmeyecek teoriler üretilir ve yazılır.

Dikkat ettiyseniz rezonansları diyorum. Çünkü bu rezonanslar tek bir adet değildir. Bir harmonikler dizisidir ve bu dizi bir Fourier serisidir. Her alanda bu rezonansları görebilirsiniz ( frekansa dönüşebilen data için… )

Fourier dönüşümü ile frekans alanına dönüştürülürse. Aşağıdaki döngüde sekiz saatlik bir süre içinde meydana gelen Schumann rezonansları açıkça yaklaşık 7.8, 14, 20, 26, 33, 39 ve 45 Hz olarak görülebilir…

Söylendiği gibi rezonans da bir azalma veya artma olmaz !!!

Burası önemli ; Bu rezonansın yukarıda saydığım harmonikleri değişebilir ancak 7 adet olan rezonans değişmez.

Bu rezonans nasıl ölçülür ?

Rezonans dünyanın birçok etkisi ile ölçülüyor. Manyetik alan, güneşten alan manyetizma, Güneş radyasyonları, güneş patlama adetleri vs…

Schumann rezonansları ilk 1952 yılında Alman fizikçi Winfried Schumann keşfetti ve onun adı verildi.

Bizi ilgilendiren schuman rezonansları şu şekilde ele alınması gerekiyor…

Dünya ve iyonosfer arasındaki boşluğun içinde bir elektrik gerilimi oluşur. Her saniye, Schumann rezonansları gereği dünya çapında yaklaşık 1000 şimşek oluşur. Dünyanın iletken yüzey ve iletken iyonosfer alt sınırı bir dalga kılavuzu gibi davranan yalıtkan bir hava boşluğu ile ayrılmıştır ve iki tabaka arasında bir frekansa bağlı elektrik alışverişi olur, işte bu frekansları grafiğe dökecek olursanız Schumann rezonanslarını görürsünüz…

Dünya ve iyonosfer boşluğu arasındaki rezonans frekansları, ultra frekans aralığı (ULF) ve son derece düşük frekans (ELF) de ( görülebilir ) bulunmaktadır. ( Kısa dalga radyo ve uydu sinyallerinde görebilirsiniz… )

Schumann Rezonansları

Bu grafik, beş gün boyunca bir saatlik spektrumları gösteren bir manyetik alan grafiğidir. Koyu alanlar gündüz saatlerinde artmış aktiviteyi gösterir ve Schumann’ın rezonanslarını pik değerlerde görebilirsiniz…

Yani schuman rezonansını ( Dünya için ) ölçmek diye bir şey yoktur. Bir rezonansı zaten ölçemezsiniz. Bu etkiyi görebilirsiniz. Yukarıdaki grafiklerde izah etmeye çalıştım aşağıda birkaç örnek daha veriyorum…

Buradada harmonikleri görebiliyorsunuz…

Bu değerlerde şimdiye kadar bir çok anomali tesbit edilmiştir. Bunlara bir örnek 5 Temmuz 2001 yılında görülendir.

Burada ilk harmonikte bir bozulma görülüyor… Bu bozulmaya sebep dünya dışı bir ışın veya radyasyon olabilir… ( O tarihlerde tesbit edilmiş kayda giren bir bilgi yok… Siz araştırın bakalım neler olmuş :) )

Schuman rezonansları ile ilgili daha çok yazılabilir ancak kısa bilgiler şimdilik bu kadar…

Başka bir yazıda ilave bilgi kayıtları gireriz…

Online Schuman Rezonans

Başka bir ölçüm merkezi.

Online Schuman Rezonans

 

Güncelleme :

Schumann Rezonansı verilerini canlı olarak görmek için aşağıdaki yolları izleyebilirsiniz:

1. Çevrimiçi Canlı Veritabanları ve Web Siteleri

Schumann Rezonansı’nın verileri dünya genelindeki çeşitli gözlem istasyonları tarafından toplanır. Bu verileri gerçek zamanlı olarak izleyebileceğiniz bazı kaynaklar:

  • Space Observing System:
    Tomsk State University (Rusya) tarafından sağlanan bu web sitesi, Schumann Rezonansı’na ait güncel grafikler ve veriler sunar. Web sitesine şu bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
    https://sosrff.tsu.ru/
  • HeartMath Institute:
    HeartMath Global Coherence Monitoring System, Schumann Rezonansı’nın ölçümlerini raporlar. Detaylar ve veriler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:
    https://www.heartmath.org/

2. Mobil Uygulamalar

Bazı uygulamalar, Schumann Rezonansı verilerini doğrudan telefonunuzdan izlemenizi sağlar:

  • Schumann Resonance App (Android ve iOS için).
  • Earth’s Frequencies gibi uygulamaları inceleyebilirsiniz.

3. YouTube Canlı Yayınları

Bazı YouTube kanalları Schumann Rezonansı ile ilgili canlı yayınlar yapar. Arama çubuğuna “Schumann Resonance Live” yazarak mevcut yayınlara ulaşabilirsiniz.

4. Kendi Ölçüm Sisteminiz

Schumann Rezonansı verilerini toplamak için kendi sensör sisteminizi kurmak da bir seçenek olabilir. Ancak bu, teknik bilgi ve ekipman gerektirir. Eğer bu tür bir sisteme ilginiz varsa, açık kaynak topluluklarından veya forumlardan rehberlik alabilirsiniz.

Canlı veriler genelde istasyonlardan birkaç saatlik gecikmeyle güncellenir. Eğer bu verileri daha hızlı analiz etmek istiyorsanız, yukarıdaki kaynakları düzenli olarak kontrol edebilirsiniz.

4.5 4 votes
Article Rating
2
0
Would love your thoughts, please comment.x