5800 Ayna kullanarak yapılan güneş tavası
5800 Ayna kullanarak yapılan güneş yansıtıcı ile Demiri bile eritmek mümkün olmuş.
Odaklama sorunu çözülebilirse gerçekten güzel bir uygulama…
Başka amaçlar için kullanılmaz inşallah :)

5800 Ayna kullanarak yapılan güneş yansıtıcı ile Demiri bile eritmek mümkün olmuş.
Odaklama sorunu çözülebilirse gerçekten güzel bir uygulama…
Başka amaçlar için kullanılmaz inşallah :)

Yapay İnsan Bodyoidleri: Tıbbın Geleceği mi? Son yıllarda, tıbbi araştırmalarda ve organ naklinde ciddi bir kıtlık yaşanmaktadır. Organ bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artarken, mevcut donör organlar bu talebi karşılayacak seviyede değildir. Bu bağlamda bilim insanları, organların ve dokuların üretiminde yenilikçi çözümler arayışına girmiştir. Yapay insan bedenleri veya "bodyoidler" fikri, bu çözüm önerilerinden biridir….

Aselsan intiharları… Aselsanda önemli projelerde çalışan 3 mühendisin daha önceki yıllarda peşi sıra intihar etmesi üzerine yapılan soruşturmalarda mühendislerin bir psikolojik tedavi görmedikleri Ankara savcılığının SSK ya sorduğu soruya sadece grip ilaçları alınmıştır diye geri dönüldü… İddia olarak intihar etme sebebi olarak psikolojik sorunları olduğu tezi böylece çürümüş oldu. Sonuç olarak projelere ne oldu bundan…

BlueBox BBS beş yaşında… Tam beş sene geçmiş dile kolay, ne çok yazı ve yorum yazmışız geriye dönüp baktığım şaşırıyorum. Yeni siteler, yeni forumlar kurup kapatmışız. En son BlueBox BBS den doğmuş olan MaviKutu Forumda içerik değişikliği yaptık. MaviKutu Forum artık forum niteliğini kapattı. Yerine Viral Haber özelliği ile kullanıcıların içerik ekleyebildiği bir ortam haline…

İlginç bulut oluşumları Son bir haftadır ABD kaynaklı çok garip bulut oluşum haberleri geliyor. Şimdiye kadar bulutların oluştuğu bölgelerde bu tip bulutlara rastlanmadığı için insanlar üzerinde büyük tedirginlik yaşanmış. ABD nin Georgia ve Güney Carolina bölgelerinde gözlenen bulutların fotoğrafları aşağıdaki şekilde. Bulutların genelde dalga formları halinde yer alması bulutlarda bir sinyal görüntüsüne dönüşmüş. Sanki bir…

İki güneş görüntüleri. Bu sabah kırımdan alınan görüntülerde iki güneş görüntüsü oluşuyor. Değişik açılardan birçok kez çekilen görüntülerde iki güneş imajı net bir biçimde görülmüş durumda. Bu durumda bazılarınız o güneş ışığı buz kristalleri aracılığıyla kırılmış ve çarpıcı halde etkisi olduğu söylenebilir. Ancak “iki güneş” ve diğer ‘Sundog’ bir tür olduğunu düşünüyorum. Benzer anormal olaylar…

Yeni domain aldım… http://www.eniyi12.com İsmi bu konusu her konuda en iyi 12 listeleri… 12 Düzine anlamında… Laf aramızda 10 almak istedim ama başkaları benden önce davranmışlar… Okunma sayısı : 16
:) bunun düz bir hat boyunca kullanılmasıyla yağ ısıtılıp enerji üretiliyordu bölye epey bir lazer olmuş. :D Boşta duran çanak antenler değerlendirilebilir de eğlencelik olur