Manyetik Filament ( Güneşden gelen parçacıklar )

Manyetik Filament ( Güneşden gelen parçacıkların oluşturduğu döngü )

Dünyaya bugün itibari ile ulaşacak ve büyük manyetik alan yaratacak.

Filamentin uzunluğu 200.000 km civarında hesaplanıyor resimde oklarla işaretlenen yerlerde manyetik filamenti görebilirsiniz.

Filament güneş etrafında sürekli döndüğü için patlamaları sürekli olarak döngü içinde tekrarlanacak bu etki şu ana kadar bu kadar şiddetli hiç oluşmamış…

Güneşdeki son durumu

http://sohowww.nascom.nasa.gov/data/realtime/realtime-update.html

adresinden kontrol edebilirsiniz. SOHO gözlem uydusundan sürekli olarak güneş fırtınalarının görüntüleri ulaşıyor…

Yorumlarınızı bekliyorum…

Tavsiye Yazılar

• Yurdumuz Orta Akdeniz üzerinden gelen toz bulutu

Yurdumuz Orta Akdeniz üzerinden gelen bir sistem ve K.Afrika üzerinden gelen yoğun toz taşınımı etkisine giriyor. Devlet Meteoroloji İşleri de batı bölgelerimizde tozlanmaya karşı ikaz etti.Tozlanma yağışı arttırıcı etkisinin yanısıra trafikte seyreden araçların, piste inen uçakların frenlemelerini olumsuz etkileyen, çamur şeklinde yağışlara sebep olabilen, yolları kayganlaştıran önemli bir meteorolojik faktördür. Bu hususta dikkatli olunmasını öneriyorum…

• Venus tutulması – Ay tutulması

Venus tutulması – Ay tutulması Dünyamız ve güneş sistemi Mayıs ayı içinde gerçekleşen güneş tutulmasının arkasından arka arkaya meydana gelecek tutulmaların etkisinde kalacak. İlk önce bugün başlayacak olan kısmi AY tutulması… 4 Haziran 2012 Ay tutulması daha önce güneş tutulmasının göründüğü yerlerde görünecek. Bu durumda AY ve GUNEŞ tutulma eliptik manyetik oranı üst üste çakışmış…

• Yavru yunuslar neden ölüyor.

Yavru yunuslar neden ölüyor… ABD – Alabama da karaya vuran ölü yavrı yunus sayısında çok bütük artış olmuş normalin 10 katı fazla ölü yavru bulunması yetkilileri saşırtmaya devam ediyor… Bunun sebebi bu olabilir mi acaba ? BP nin petrol sızıntısı bakalım başka neleri etkileyecek… Okunma sayısı : 23

• Otizim ve Antidepresant ilaçlar.

Otizim ve Antidepresant ilaçlar Son yayınlanan bir araştırma dikkatimi çekti. Son yıllarda ülkemizdede hızla yaygınlaşan anti depresan ilaçların alınan miktarının %80 ini vücut tarafından olduğu gibi dışarı atılmakta. Atılan bu madde hiçbir şekilde su arıtma tesislerinde arıtılamıyor ve doğaya geçiyor. Doğadaki canlılar üzerinde birikiyor, içme sularına da geçebiliyor. Antidepresan ilaçların molekül yapıları doğada çözümlenemiyecek bir…

• Şili Atacama çölüne 20 yıl aradan sonra …

Şili Atacama çölüne 20 yıl aradan sonra kar yağışı başladı… Global soğumanın etkileri mi bilmiyorum ama bu değişiklik ilginç geldi… http://english.cntv.cn/program/newshour/20110707/108780.shtml Daha öncede Afrika Namibia çöllerine kar yağışını bu siteden duyurmuştum… Atama çölüne yağan karda uzun yıllar sonra oluşması dünyada belli bir soğumanın oluştuğunu gösteriyor. Bunda geçen yıl ve bu yıl hızla artan volkan patlamalarının…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir