Hint okyanusunda görülmemiş fırtına.
Hint okyanusunda görülmemiş fırtına.
Daha önceki yıllarda rastlanmayan devasa büyüklükteki fırtına hızla İran üzerine doğru hareket halinde birkaç gün içinde iran kıyılarına ulaşması ve iç kısımlara etkisinin artıracağı tahmin ediliyor.
Tayfun olarak adlandırılan bu fırtınanın şimdiye kadar bölgede tesbit edilmiş ilk 5 Kategori fırtına olduğu bildirildi.
Günümüzde karışık bir dönem geçiren iranın böyle bir fırtına etkisi altına girmesi ilginç geldi açıkcası.
Fırtınanın oluşma sürece Hindistan kıyılarından başlayarak uzun bir çevrim ile gerçekleşmiş aşağıdaki grafikte bunu görebiliyoruz.
Fırtınayı takip ediyoruz, bakalım fırtına dönemi içinde iranda neler olacak ?
Yorumlarınızı bekliyorum.
avrupadaki önemli devletler irandaki temsilcilerini geri çağırdıktan hemen sonra böyle bir fırtına olması çokda garip olmasa gerek.şimdi asıl soru fırtınanın ne kadar zarar vereceği?
İngiltere , italya , norveç elçilikleri kapadı diye biliyorum amerikanın zaten elçiliği yok orada. Gerçekten ilginç bir durum Bakalım neler olacak?
Zamanlamaya bak.Tam da 7 aralığa muharrem 10 yaaklaştığımız dönem çok düşündürücü inşallah sarsmadan geçer.
A.B.D. haarp kullanarak mı yaptı acaba ???
Bu fırtına orta doğuya doğru ilerleyip çölde ki kumları hareketlendirebilirmi? Eğer böylebir durum söz konusu olursa bugüne kadar gördüğümüz en büyük kum fırtınası olabilirmi? Türkiye de bu durumdan fazlasıyla etkilenir mi?Son olarak bu İzmir in havası nedir böyle bilen varmı sadece hava kirliliğiyle açıklanacak bir durum mudur çün ki gerçekten çok ürkütücü bir hava söz konusu.Merak ettiğim için sorayım dedim biraz cahilce de olmuş olabilir kusuruma bakmayın.
Bu fırtınanın HAARP ile alakası yok. Dünyanın manyetik kutupları yer değiştiriyor. Değiştirirken de manyetik alan zayıflıyor. Daha önce de yazmıştım. Bu durum şiddetli fırtınalara yol açar. Atlas Okyanusunda görmeye alıştığımız şiddetli fırtınalar dünya geneline yayılacaktır. Üstelik ABD İran’ı vurmak istese deprem tetikleme yöntemi kullanırdı. (HAARP’çi arkadaşların her zaman iddia ettikleri gibi) Deprem tetiklemek varken neden 5 şiddetinde bir fırtına yaratsın ki?
Her zaman söylüyorum, yine söylemek zorunda kalacağım. Bana göre insan eli ile yapay depremler üretilemez. Yapay fırtınalar üretilemez. Dünyada oluşan bütün depremler tektoniktir. Yani doğanın kendi akışı içerisindedir. İstediğiniz jeofizik mühendisine sorun. Size aynı şeyi söyleyeceklerdir. Yine aynı şekilde fırtınalar. ABD yapay fırtına üretebilecek teknolojiye sahipse, ülkesini vuran şiddetli fırtınaları engellesin öyleyse! Her yıl ABD’de fırtınalar, kasırgalar ve tornadolar yüzünden yüzlerce insan ölmektedir. Bunu nasıl açıklayacağız? Çok değil daha bir kaç ay önce, Ağustos ayı sonunda İrene Kasırgası nedeniyle ABD’nin en büyük kentlerinden biri olan New York hayalet şehre dönüşmüştü. Yüz binlerce insan günlerce şehre giremedi. Ölenler oldu. Fırtınalar, kasırgalar her zaman Amerika’ya büyük zararlar vermiştir. Katrina Kasırgasını hatırlayalım. Katrina ABD tarihinin en yıkıcı ve ölümcül doğal afetlerinden biridir. Uzun lafın kısası, bir atasözümüzün de dediği gibi; “kelin merhemi olsa kendi başına sürerdi”.
Fırtınaların nasıl isimlendirildiğini bulmak için bu grafik bir fikir verebilir sanırım.
.
jon conner arkadaş gorbaçovla reganın maltada nükleer silahsızlanma antlaşması yaptığında akdenizde çıkan kasırgayıda geçen havanın içinde kalmış olsaydın bu haarp veya her neise iklim değiştiren silahların olacağına kanaat getirirdin mutlaka. canlı şahidiyim o adamlar maltada toplantı yapacakları gün 14 hava dedikleri türden ki tanımı yok havanın 6. filo bile gemileriyle sicilyaya demirlemişti bizde o havanın içine girmiştik 4-5 gün sürmüştü ve hiç unutmam kaptanlar biz böyle bir hava görmedik bu normal bir fırtına değil demişlerdi. gidin 1987 de o gün akdenisde ne olmuş öğrenin malta toplantısının başladığı gün.
Derviş Bey, 1985 ile 2005 yılları arasına dünyada meydana gelen tüm tropik frtına hareketlerini araştırdım. Bahsettiğniz tarih olan 1987 yılında Akdeniz’de herhangi bir fırtınaya rastlanmıyor. Kaldı ki HAARP diye bir teknoloji olsa bile, 1987 yılında olabileceğini zannetmiyorum. O yıllarda Soğuk Savaş hala devam ediyordu. Taraflar, yani ABD ve Sovyetler Birliği birbirilerini alt edebilmek için ellerinden geleni ardlarına koymuyorlardı. Elleride HAARP gibi bir teknoloji olsa çoktan birbirilerine karşı kullanmış olmaları gerekmiyor muydu? Niye nükleer başlıkların azaltılması için bir anlaşma yapmak adına masaya oturdukları yerde korkunç bir fırtına yaratsınlar ki? Açıkçası pek mantıklı görünmüyor. Ayrıca savaş gemileri bile limana demirlerken sizin fırtınaya girmeniz de pek akıl kârı değil.