2012 Gelişmeleri… Son gelişmeler.

2012 Gelişmeleri…

Son gelişmeler beni çok yordu..

Güneşte oluşan garip durumlar sonrası NASA nın SOHO yu kapatması arkasından veri aldığımız birçok kaynakta anormal durumlar. Açıklanmakta geçikilen bir şeylerin döndüğünü aklıma getiriyor. Ne zaman kaynaklarda bir yavaşlama olsa ortaya anormal bir durum çıkar.

Bir haftadır sadece takip etmek zorunda olduğum bir kaynak hiçbir bilgi geçmedi. Bazı büyük bloglarda yazılar yayınlanmıyor. ( Birkaç tanesinin yöneticisinin nerede olduğu belli değil… )

Ben elimden geldiğince olayları takip etmeye çalışıyorum.

Ancak güneşle ve dünya ile ilgili bir takım gelişmelerin açıklanma saati yaklaştığını görebiliyorum.

Yakındır bir haberin çıkması…

Bu arada yazıları işlerden dolayı yavaş yazabiliyorum yeri ve zamanı geldikçe en hızlı şekilde yazmaya çalışıyorum ama benimde takip ettiğim kaynaklarda veri alamamaya başladı.

Örnek daha önce güneşin son önemli olaylarını takip ettiğimiz klasör artık kapalı durumda

http://www.lmsal.com/solarsoft/last_events/

Takip edilen başka bir kaynak ve veri gelmiyor

http://www.swpc.noaa.gov/ftpdir/latest/wwv.txt

2012 Gelişmeleri

Tüm bunlar işimizi zorlaştırıyor. Sizde amatör gözlemcilerin bloglarını takip edin bu şekilde verilere ulaşamadıklarını göreceksiniz.

Gerçekten ülkemde bağımsız bir araştırma kurumu olsa idi ve bu konuları araştırıp veri yayınlasa idi neden bu işler yapılmaz ve başka işlerle uğraşılır anlam veremiyorum.

Sizlerden bulduğunuz veri kaynaklarını verileri sitemizde paylaşmanızı rica edeceğim.

Tavsiye Yazılar

• Kütahya depreminde neyi denediler ?

Kütahya depreminde neyi denediler ? Bazı sitelerden ilginç bilgiler elimize geçmeye başladı… Gizli bir proje olan X-37B uydusu ( Uçan HAARP ) diğer bir ismi NAVSTAR olarak geçer… Tam Kütahya depremi öncesinde türkiye üzerinden geçmekte idi… Dünyada 21 Mayısda beklenen büyük depremin bu uydunun yörüngesi üzerinde olacağı bilgileri geçiyor… Bu uyduyu takip ediyoruz… Bu uydunun…

• Tüm Haarp Tesisleri

Tüm haarp tesisleri… Bu yazıyı yazmak istemedim ancak yoğun gelen talepler üzerine dünya üzerinde tesbit edilmiş haarp tesislerinin yerleri ve durumları hakkında türkiyede ilk yazıyı hazırlıyorum… Burada yer alan tüm tesisler gizli tesisler olup bazıları çalışmakta bazıları ise devre dışıdır. Bizim belirlediğimiz ve frekansları dünya iyonesferinde gezen tesislerden 9 adetinin yeri belirlidir. 3 adeti ise…

• CERN Tanrı parçacığı ( Higgs bozonu )

CERN Tanrı parçacığı ( Higgs bozonu ) Fizik dünyasının büyük bir merakla beklediği açıklama salı günü açıklanacak. CERN higgs bozonuna ulaştığını ve ortaya çıkardığını açıklayacak olursa tüm fizik dünyasının uzun zamandır üzerinde uğraştığı ” Tanrı parçacığı ” ispatlanmış olacak. Tanrı parçacığı nedir ? Maddeyi atom oluşturur, atomun kütleside maddenin varlığına ispattır. Ancak senelerdir fizikçiler atomun…

• Güneşte anormal bir durum…

Güneşte anormal bir durum… Daha önce rastlanmayan bir durum 2015 yılbaşında güneşte meydana geldi. Güneşin kutup bölgesinde dev bir korona meydana geldi. Koronalar büyük manyetik alanlar olarak genelde güneşin ekvator çevresinde görülebilir. Kutup bölgesinde oluşan bu manyetik koronanın güneş sistemi üzerinde nasıl bir etki oluşturacağı ve güneşin neden bu şekilde bu oluşum içinde olduğu henüz…

• Güneş patlaması Son 6-7 yılın en yükseği

Güneş patlaması Son 6-7 yılın en yüksek güneş patlaması dün sabaha karşı 3:59 ( UTC ) de meydana geldi. M8.7 ulaşan güçlü bir güneş parlaması, kuzey yarımkürede güneş lekesi 1402 ile oluşturulmuştur. Plazmanın boyutu oldukça büyük ve geniş olduğu için yüksek yoğunluklu proton akımı uzaya yayıldı. Dünyanın üzerinede ulaşan proton fırtınasının etkileri devam ediyor. Dünyamız…

One Comment

1. kerim dedi ki:

veri kayıplarının nedenini nasa bi gurubun hacker saldırısı olarak duyurdu bilemem kim neyapacaksa o bilgiyi, biraz saçma geldi ama denilen o…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir