188 gün teorisi

8
453

188 gün teorisi

Taze olan 188 gün teorisi ile ilgili internette araştırma yapmaktayım ve internette çok ilginç haberler okudum. Bunlardan birkaçını sizinle paylaşmak istiyorum.

( Konu hakkında bilgisi olmayanlar için: http://www.bluebox.bbs.tr/188-gun-teorisi-ispatlandi-meksika-da )

Görünüşe göre bu teori ile ilgili kafa yoran kişi sayısı azınlıkta değil. Lakin bazı gruplar NASA’nın dünyanın manyetik alanı ile ilgili dikkat çekmesi gereken bilgileri gizlediklerini de ima ediyorlar.

Yazılan haberlerde:

“Devlet ve NASA Dünya ile ilgili büyük manyetik değişimleri gizliyor. Dünya’nın manyetosferi ters yönde Güneş’e bakacak şekilde değişiyor” şeklinde duyurular yapılmakta.

Başka bir kaynakta da yine aynı konular geçerken ek olarak Aslan Takımyıldızı’ndan (Leo Constellation’dan) gelen büyük bir kütlenin Güneş’in arkasından Güneş Sistemi’ne yaklaştığını da hatırlatan gruplar bulunmakta. Bu yaklaşan büyük cismin Dünya’nın manyetik alanını çok büyük bir güçte etkileyerek, manyetik alanda değişimlerin daha da artacağını dile getiriyorlar.

Bunların dışında bireylerin manyetosferi takip edebildiği sitelerde manyetik geçmişe bakıldığında Mart’ın 12’sinde saat 14:00 ile 13’nde saat 15:00 arasındaki alanda neredeyse 25 saatlik büyük bir kayıp olduğu bildirilmekte.

Bu saat kaybı ile ilgili görseli aşağıda paylaşacağım videodan da görebilirsiniz:

188 gün teorisi

Videoda görebileceğiniz gibi bu kayıp saatlerde  gizlenen verilere bakıldığında (verilere nasıl ulaşıldığı da gösterilmekte), Dünya’nın manyetik çekim ve itim kuvvetinin bir anda saptığını ve ters etki yapmaya başladığını görebilirsiniz.

Aynı şekilde videoda bu sapmaların güneş patlamalarında da olabileceğini ama seviye/kuvvet olarak bu kadar artmaması gerektiğini de kanıtlayan veriler var.

Peki manyetik alanın bu kadar yüksek kuvvetlerde etkilenmesi ne anlama geliyor?

En başta manyetik alanın bu kuvvetlerde etkilenmesi doğal olarak depremsel faliyetlerin ve volkanik aktivitelerin artacağını göstermekte. 188 günde bir oluşu ise doğru bir hesaplama yaparsak takımyıldızları ile ilgili diye düşünmekteyim (-ki admin bunu yazılarında ve görselleri ile de kanıtlıyor).

Bunların dışında daha önce yazdığım Amerika ve Kanada’da yaşanan garip seslerin de bu manyetik etki ile oluşması teorisini güçlendiriyor. Özetle bu garip sesler, yaşanan manyetik kuvvetin dengesinin bozulmasından kaynaklanan yan etken de diyebiliriz. Daha detaylı araştırma yapmadan bu tabiki halen sadece gözümde teori olarak kalmakta.

Manyetik alanlar konusunda kaynak olarak danışabileceğiniz ve takip edebileceğiniz linkleri paylaşıyorum.

Real-Time SWMF (Magnetosphere-Ionsphere – image browser

Plasma flow reversals at the Dayside and the origin of Asymmetric Polar Cap convenction

MTOF Proton Monitor

NICT Real-Time Magnetosphere Simulation

Yorumlarınızı bekliyorum…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest
Yorumunuz için teşekkürler...
Yazıyı arkadaşlarınızla paylaşırsanız sevinirim... .

8 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
kerim
kerim

bahsedilen gün güneş x5 ve x1 patlamalrın etkilerinin fırtınanın dünyaya ulaştığı gün şoyle sorguluyorum, o cisim yaklaştığına gore e ozaman devamlı değerlerin anormal seyretmesi lazım niye sadece ayın 12 si? şu anki değerler normal ,bende görüdüm bu konuyu yabancı forumlarda ama biraz mantık bulanması var …

Sibel
Reply to  Admin

Dünyada dengenin sabit kalması için inanılmaz bir manyetik mekanizma mevcut. Buna katılıyorum. Sizce bu mekanizma rastgele midir? Bir merci tarafından kurulmuş ve koordine edilmekte midir? Ya da dünyadaki insan dahil bilemediğimiz bilinç unsurlarının bir bileşkesi tarafından mı yönetilmektedir?

kerim
kerim

güneşte ilginç durum yaklaşık 6 saatten beri güneşten very lowluktan hiç bilgi(xray,proton) alınamıyo hiç şahit olmadım ….en azından bukadar uzun sürmüyodu..
http://www.swpc.noaa.gov/rt_plots/xray_1m.htmlcomment image

Hightech
Hightech

Dünyanın dengesinin sabit kalması için inanılmaz bir mekanizma mevcut ve bu mekanizma sürekli control altında tutuluyor. Dünyalıların yaptıkları bozucu etkiler control eden konseyin yerinde müdahaleleriyle yüksek bir miktarda düzeltiliyor ve bu control insanlar tarafından hep iyi olacak diye düşünülmesin. Bünlar öldürücü doğal tabiat afetleri olarak sonuç veriyor. Onların insanları control etmek gibi bir düşüncesi hiç olmadı ve olmayacaktır.Onlar sadece insanlığın yolunu temizleme ve açık etme amacı dışında hiç bir amacı yoktur. Oradakilerin tek bir amaçları vardır ve onlarda kendi yollarında yürümektedirler yani bileşke yoktur hepsi birdir yanı biri hepsidir gepsi biridir.İçlerinde dünyalılar varmıdır diye sorarsak evet insanlar vardır ama bu… Read more »

Hightech
Hightech

Bende bu konularda ve diğer konularda diyebilirimki herkesten çok araştırma yaptım. Bahsettiğimiz konu aynı konu onu belirteyim. Bu bilgilerin kanal bilgileri olduğunuda nereden çıkardın?
Bilgi evrendeki en önemli şey. ( Ansiklopedik bilgi değil.) Ve bu bilgi herkeste aynı değil.
Benim seni anlamadığımı nereden düşünüyorsun. Benle aklına gelebilecek her konuda konuşabilirsin
ve bilgi alabilirsin. Budur com da yazılarım var. bütün her çeşıt forumlarda yine yazılarım var.
Sevgiler saygılar.