Kara delik ve 21 Aralık 2012 NASA bilgileri.
Kara delik ve 21 Aralık 2012
NASA da bulunan ve 16 Eylül günü otomatik tarama yapan Burst radyo teleskopları alarm verdi.
Bir X-ışınım tesbit etmişlerdi. Bu ışınımın olduğu yer daha kesin taramaya alındı.
Yoğun enerji parlaması olduğu tesbit edilen alanda bir kara delik belirlenmişti. Kara delik samanyolu galaksimizin merkezinde olması ayrıca ilginç olarak tanımlandı.
Daha önce bu tesbit edilen kara delikle ilgili bir bilgi mevcut değildi.
Kara deliğin dünyamıza uzaklığı 20 – 30 bin ışık yılı olarak veriliyor.
Galaksimizin merkezi ile Güneş sistemimiz arasındaki ecliptic merkezin birleşme tarihi olarak 21 Aralık 2012
olarak hesaplanmaktadır.
Tesbit edilen bu yeni kara delik bilindiği gibi etrafındaki enerji, ışık ve maddeleri içerisine çekerek yok ettiği biliniyor.
21 Aralıkta meydana gelecek güneş sistemimizin ecliptic yörüngesi ile galaksi merkez nokta birleşimi bu yeni bulunan kara delikle nasıl bir enerjiyi aktif edeceği tartışılıyor.
Bilindiği gibi 21 Aralıkta yeni bir boyutun açılacağı insanların duyularında ve algılarında değişim olacağı yazıldı ve söylendi. Bu etkiler yeni bulunan kara deliğin bizlere bir etkisi olabilir mi diye düşünmek ve yorumlamamız gerekiyor.
Enerji bu kadar uzakta olsa bile kara delik tarafında milim seviyesinde bile dünyayı etkileyebileceğinide bir kenarda tutmak gerekiyor. Özelliklede bu hizalanmadan sonra belli olur…
Kara delik ve 21 Aralık sizce nedir ?
Yorumlarınızı bekliyorum
…
kimsenin tahmin edemeyeceği şeyler olucak
çok eminsiniz.. mesela neler olacak?
Sevgili admin,
Yakın bır geçmişte Sitenizin16 Mayıs 2012 Tarihli Sayfanızda http://www.bluebox.bbs.tr/guneste-acil-durum-nedir-hic-gundemde ,
“Güneşte acil durum nedir ?
Hiç gündemde yokken çok acil bir forum düzenleniyor.
Dünyanın dört bir yanından uzmanlar Washington’da Ulusal Basın Kulübü’nde 5 Haziran 2012 de Uzay Hava Enterprise Forum (SWEF) için toplanıyor. Toplantı daha önce duyurulmuş bir toplantı değil. Çok acil mesajı ile yayınlandığına göre önemli bazı oturumlar olacak.”
Başlıklı yazınızı okumuştum.
Daha sonraları yapılan bu toplantının sonuçlarıyla ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadığınızı açıkladınız. Bende sizin gibi bu toplantının neden yapıldığını ve sonuçlarının neler olduğunu büyük bir merak içinde hem bekliyor, hemde araştırıyordum.
Internette gezinirken, bu toplantının neden yapıldığı ve sonuçları hakkında bazı bilgiler okudum. Bu bilgiler, toplantının neden yapıldığı ve sonuçlarının neler olduğu hakkında açık bilgiler içermekte.. Bu bağlamda konuyla ilgilenenler ve sonuçlarını merak edenler için, bu yazıyı sizlerle paylaşmakta yarar gördüm.
Nasa Dünya Gözlemevinden yapılan bu açıklama, Haziran Ayında yapılan olağanüstü toplantının sonuçları hakkında önemli ipuçları vermekte..
Yapılan açıklamada,
Ağustos 2012 yılında, NASA dinamik ve düzensiz Van Allen Kuşakları yılında uzay hava anlamak için özel olarak tasarlanmış bir göreve giriştiğinden bahsedilmekte..
Yazıda “NASA dinamik ve düzensiz Van Allen Kuşakları yılında uzay hava anlamak için özel olarak tasarlanmış bir misyonu başlattı. 04:05 30 Ağustos 2012 tarihinde Radyasyon Kemer Fırtına Probları (RBSP) Florida’daki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu’ndan kaldırdı bir Birleşik Fırlatma İttifakı Atlas V roketi yörüngeye yörüngeye yerleştirilmesi yapıldı.” Denilmekte,
Yine yazıda,
“Ikiz uzay aracı iç ve dış Van Allen radyasyon kuşakları boyunca ayrı yörüngelerde uçacak. Misyonu Güneş’in 11 yıllık döngüsünün ya da güneş maksimum yüksekliği yakınında başlıyor.” Denilmekte,
Yazının sonunda ise,
Ağustos, 2012 yılında NASA dinamik ve düzensiz Van Allen Kuşakları, Dünya’nın etrafında gizemli radyasyon kuşakları içinde uzay hava anlamak için özel olarak tasarlanmış bir göreve giriştiğinden bahsedilmektedir.
Yazının tamamına http://earthsky.org/space/probing-earths-mysterious-radiation-belts Adresinden ulaşabilirsiniz.
Ayrıca, bu yazıyı okuduktan sonra “Armageddon” Filmini izlemenizi tavsiye ederim. Yazıyla film arasında büyük bir benzerlik var..
Yapılan açıklamalar, akıllara takılan sorulara büyük bir şekilde cevap veriyor..
Hasan Y. Özfidan.
Ekonomist – Eleştirmen Yazar.
2012 Filminde de bir felaketin yaklaştığını anladıklarında ki bu küresel felaket olacak tüm Dünya liderleriyle acil bir toplantı yapılıyor ABD tarafından. Ancak ilginç olan tüm Dünya liderleri ve seçilmiş olan vatandaşları Çin tarafından daha önceden yapılmaya başlanmış olan gemilere yönlendiriliyorlar. Burada dikkatimi çeken durum olağanüstü bir durum var anlamında acil toplantı yapılıyor ancak o devasa gemilerin yapımı bitmiş oluyor.
NASA ‘nın tespit ettiği bazı durumlar var elbet ancak belki emin değiller veya kesinlik kazandırmış olsalar bile kaos yaratmamak için açıklama yapmadıklarını düşünüyorum.
RBSP uyduları van allen kuşaklarının şu an içinden geçmekte olduğumuz çok büyük bir uzay manyetik alanını ölçmek için kullanılıcak.
Bununla ilgili yazıyı
http://www.bluebox.bbs.tr/gokyuzunde-garip-seslerin-sirri-cozuldu
yazmıştım.
Van allen kuşakları 1958 den beri bilinen ve ölçülen bir şey. RBSP uyduları bu kuşağın manyetik alanın içinden geçerken nasıl bir davranışa geçeceğini görmek adına acele olarak 2 yıl içinde uzaya gönderilmiştir.
RBSP van allen i ölçmeyecek…
…
Bugün gelişen 2 olay dikkatrimi çekti! Bakalım sizlerin de dikkatini çekecekmi?
1.si Rusyada bir yolcu uçağı hedef alanına yaklaştığını zannetmiş ve ardından acil bir inişe geçmiştir.
Konuyla İlgili Bilgiye
http://hisz.rsoe.hu/alertmap/site/?pageid=event_summary&edis_id=VIV-20121014-36821-RUS Adresinden ulaşabilirsiniz..
2.si Amerikada Pentagona ait bir donanmada bir denizaltıyla bir krovözörün çarpıştığı haberi yer almakta..
Bu Konuyla ilgili Habere de
http://hisz.rsoe.hu/alertmap/site/?pageid=event_summary&edis_id=VIV-20121014-36823-USA Adresinden ulaşılabilir.
Yaşanan bu iki olayda ucuz atlatılmış..
Sitenizde daha önce değinmiş olduğunuz “Manyetik kutup kayması.” Olayı sonucu navigasyonlarının doğru çalışmayacağı ve buna bağlı olarak bazı kazaların olabileceği açıklaması aklıma geldi.
Dünyada yaşanan anormal olayları yaklaşık 1. Yıldır düzenli olarak takip etmeye çalışıyorum. Gerçekleşen bu kazalar diğerlerinden çok farklı!
Konuyu sizlerle paylaşmak istedim.
Hasan Y. Özfidan.
Ekonomist – Eleştirmen Yazar.
Sayın Admin ‘in “Manyetik kutup kayması.” Olayı sonucu navigasyonlarının doğru çalışmayacağı ve buna bağlı olarak bazı kazaların olabileceği ile ilgili bir yazısı vardı evet . Haberleri bu durumu dikkate alarak yorumlamak çok mantıklı olacak . Verdiğiniz iki örnekte çok ilginç hata yapmayacak güçler. Değindiğiniz gibi son zamanlarda olan kaza olaylarına bu açıdan da bakmak gerekiyor.
Paylaşım için teşekkürler…
dogal afetler olacak
Sahiden mi? Bakın bunu hiç beklemiyordum ! Büyük şok yaşadım siz böyle deyince.
21 Aralık 2012 CERN de yapılacak deneyide NASA nın bu açıklaması ile birlikte değerlendirmek gerekli…
…
ortada bu kadar olasılık varken,kaos olur diye saklanması çok buyuk haksızlık,
Bugün nasa açıklama yaptı anladığım kadarıyla yine geçiştirici cvb lar verdiler yanlız her kez bi agızdan konuşamıyor hangi forma gitsem farklı senaryolarda felaket tellalığı yapılıyor kimisi kara delik kimisi güneş patlaması kimisi niburu gelicek deniyor bu yüzden hiç bir şey olmıcagı kanısındayım
Depremleri Büyük Ölçüde Etkileyebilir