Tehlikeli bir göktaşı 2014 UR116
Rus uzay araştırmacıları dünya için bir tehdit oluşturacak yeni bir göktaşı keşif etmişler.
Göktaşına 2014 UR116 ismi verilmiş.
Hesaplanan yörüngeye göre dünyaya 35 km kadar yaklaşarak ve büyüklüğü tahmini 370 metre.
Şubat 2013’te Çelyabinsk Rus şehrinin semalarında patlayan ve TNT 300-500 kilotona eşdeğer olduğu tahmin edilmiştir. Ama Chelyabinsk göktaşının çapı yaklaşık 17 metre veya daha küçük olduğu ve 20 kilometre yükseklikte bir patlama ile parçalandığı düşünüldüğünde yeni keşif edilen 2014 UR116 nın büyüklüğü ve yaklaşma yüksekliği görüldüğünde etkisini tesbit etmek güç olmaz.
Chelyabinsk ten 1000 kat daha güçlü bir patlama meydana getirebilecek.
Şu anda 2014 UR116 nın yörüngesi Dünya’dan 4.5 milyon kilometre uzaklıkta. Bilim adamları gelecek yıllar için 2014 UR116 sürekli gözlemek ve hesaplamak zorunda kalacak.
Tehlikeli bir göktaşı
UR116 nın dünya ile buluşması ise 6 yıl sonra olacağı tahmin edilmiş.
NASA nın önümüzdeki 200 yıl içinde dünyaya yaklaşarak göktaşı ve yaklaşım durumlarını gösteren aşağıdaki tabloyu bir yerlere not etmekte fayda var.
Bugünlerde oldukça gündeme gelmiş durumda.
Yeniden konuya bakacak olursak NASA nın açıklaması ekteki şekilde gelmiş.
http://neo.jpl.nasa.gov/news/news187.html
Açıklama bu şekilde…
Yorumlarını bekliyorum.
…
Bir göktaşı düşüşünü görecek kadar daha ömrümüz var mı bakalım.
uzaylı istilası, mutasyona uğramış hayvanlar, göktaşı çarpması vs. gibi çılgın olaylar ben öldükten sonra gerçekleşirse kalkarım geri.
Dünya etrafında milyonlarca göktaşı var. 1 tane gelmiyor,havada tereyağı gibi eriyor. Bize şenlik yapıyor Allah,pırıl pırıl aydınlatıyor.
Bir göktaşı her şeyi çözer…
Göktaşına inme işleminden çok bi göktaşı ile aynı hızda yörüngede gidebilecek uzay aracı yapmak
Ya ben ciddi ciddi Dünya’nın yok olmasını istiyorum, yok mu bi Göktaşı?
bu bulutlu, bol isli izmir gecesinde gerçekten yapılabilecek son şey göktaşı yağmurunu izlemeyi hayal etmek
Dünyadaki insanlar, dünyanın bir göktaşı çarpması sonucu yok olabileceğine inanabiliyor ama kapitalizmin yıkılabileceğine inanmıyorlar.”
Astroit her 3 yılda bir dünya yörüngesinden geçecek ve 300 metre büyük bir boyuta sahip.
Yörüngesi şu şekilde.
…